25 mai, „Ziua internațională YouthBank”

0
1276

„Cei mai tineri bancheri” din lume și-au sărbătorit ziua. Și au avut ce sărbători, pentru că rețeaua internațională YouthBank cuprinde programe locale ce se desfășoară în 25 de țări de pe 4 continente. „Real Lives, Real Money, Real Change” este mai mult decât un motto. Este o realitate în care, doar în ultimii 5 ani, rețeaua YouthBank a finanțat, în lume, peste 5.000 de proiecte ale tinerilor.

 

Fundația Comunitară Alba implementează cel mai longeviv program YouthBank din România, care funcționează de 11 ani neîntrerupt și care se adresează în prezent tuturor liceenilor din județ. << Din anul 2009, îi încurajăm pe tineri să răspundă nevoilor pe care ei le identifică în comunitatea din care fac parte. Le oferim posibilitatea de a-și dezvolta abilități importante pentru viitorul lor: leadership, comunicare, muncă în echipă, negociere, fundraising, management de proiect. Totodată, le clădim componenta de antreprenoriat, pentru că ne dorim tineri cu inițiativă, acum și pe mai departe. Am reușit să facem asta cu succes, pentru că împreună cu partenerii noștri am finanțat, cu peste 163.000 lei, un număr de 67 de proiecte prin care 565 de liceeni au devenit lideri în generația tânără, implicând în activitățile lor alți 8.000 de tineri, proiectele având, în total, peste 27.000 de beneficiari>> a declarat Dorin Sava, directorul FCA.

 

În comunitatea noastră există adolescenți care vor să se implice, să-și transforme ideile în proiecte și să încerce să schimbe lucrurile în bine. Prin YouthBank, județul Alba a câștigat tineri mai buni, cu o mentalitate adecvată, lideri în generația lor și, cel mai probabil, lideri ai comunității de mâine. Iar liceenii care compun în prezent echipa YouthBank – Tudor Cojan, Andrei Apolzan, Izabela Costea, Emanuela Șarlea, Andreea Belei, Ionela Beldean, David Dăian, Raluca Groza, Denisa Lascu, Cristina Olar, Beatrice Marcu, Bianca Timariu și Andreea Beldean, coordonați de Luminița Moldovan, nu fac excepție, la fel ca toți cei care au făcut parte din frumoasa poveste de 11 ani a YouthBank Alba.

 

YouthBank 2019-2020 are ca principali parteneri Municipiul Alba Iulia, Ancău Company, Porterom și Giro, ca susținători Deko Team, Vair Auto Ro și Marani Star, iar ca parteneri logistici Casa de Cultură a Studenților, Societatea de Transport Public Alba Iulia, Tipo-Rex și Impact Design.

 

YouthBank Alba a fost desemnat “cel mai bun program de voluntariat în educație” la ambele ediții ale Galei Voluntarilor Alba, programul YB obținând importante premii la nivel național atât la Gala Societății Civile cât și la Gala Premiilor în Educație, o confirmare în plus că este o excelentă şcoală de dezvoltare personală.

 

La mulți ani, tineri din YouthBank, oriunde v-ați afla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here