Zyxel – 3 elemente esențiale pentru modul de lucru hibrid

0
919

Pe măsură ce lumea trece de măsurile de anti-pandemie,  companiile găsesc o soluție pe termen lung: munca hibridă. Munca hibridă poate ajuta companiile să crească productivitatea, satisfacția clienților și moralul angajaților.

 

20 octombrie 2021 — Acest model fizic-virtual păstrează flexibilitatea muncii la distanță, recuperând în același timp avantajele care vin din colaborarea la birou . Dar acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut, în special pentru IMM-uri. În centrul  provocărilor cu care se confruntă se află trei  aspecte cheie: securitatea cibernetică bazată pe cloud, lucrul mobil și designul de birou.

 

  1. Securitatea cibernetică

 

Aceasta este cea mai serioasă provocare, deoarece persoanele din afara mediului controlat al unui loc de muncă sunt ținte mai vulnerabile.

Oferirea utilizatorilor de la distanță a aceluiași software corporativ utilizat la birou este exorbitant de ineficientă, iar firewall-urile gratuite sunt inadecvate. Mai degrabă, IMM-urile trebuie să identifice fiecare caracteristică de care au nevoie, fie că este vorba de conectivitate WiFi sigură, de control al conținutului web și al aplicațiilor sau de detectare și răspuns colaborativ avansat bazat pe AI.

În acest sens, vă sfătuim să utilizați o soluție de securitate corespunzătoare, care poate sprijini cu ușurință atât personalul de la fața locului, cât și personalul de la distanță. Rețineți, totuși, că, odată cu atacurile cibernetice din ce în ce mai sofisticate pe zi ce trece, protecția suplimentară împotriva inteligenței IA bazate pe cloud va fi o investiție de viitor.

În plus, iată câteva dintre cele mai bune practici pentru securizarea unei infrastructuri de rețea distribuite:

  • Reduceți posibilitățile de atac: Configurați corect firewall-ul pe baza principiului celui mai mic privilegiu.
  • Utilizați autentificarea cu doi factori: aceasta oferă un nivel suplimentar de securitate, necesitând o verificare complementară.
  • Fiți atenți la phishing: Organizați instruirea angajaților de la distanță, care sunt mai vulnerabili fără protecția rețelei corporative.

 

  1. Lucrul mobil

 

Așa cum am aflat în timpul pandemiei, faptul că mai mulți membri ai familiei folosesc o lățime de bandă a aceleiași conexiuni are un impact asupra productivității.

Pentru companii, lucrurile s-au complicat și mai mult, deoarece au încercat să garanteze un acces ușor pentru utilizatorii de la distanță care lucrează de la o sucursală mică sau din altă parte. O soluție elegantă aici este funcția Remote AP (RAP) de la Zyxel, care funcționează cu firewall-ul USG FLEX. Acesta permite administratorilor de rețea să configureze puncte de acces cu un tunel securizat, apoi pur și simplu trimite APs la angajați pentru a instala la domiciliu sau la sediul sucursalei lor, conectându-le instantaneu la rețeaua companiei, fără a fi necesară expertiza.

O soluție pentru partajarea internetului de mare viteză între grupuri de utilizatori de la distanță este un router mobil 5G / LTE. Acestea vin în special ca rezervă atunci când o linie principală coboară sau pentru locuri fără conexiune fixă sau WiFi.

 

  1. Reproiectarea și reconstrucția birourilor

 

Pe măsură ce oamenii se întorc la locurile lor de muncă fizice, biroul își îndeplinește din nou rolul de loc de colaborare. Companiile realizează proiecte pilot de noi spații concepute pentru a promova o productivitate mai mare și un mediu mai sigur și mai igienic.

Ideile de luat în considerare includ organizarea de întâlniri în spații deschise și eliminarea locurilor alocate. Acest lucru reduce costurile și face pentru un mediu mai sigur, deoarece, spre deosebire de cele cu o mulțime de obiecte personale, birourile goale pot fi curățate și dezinfectate în mod regulat. Desigur, este încă necesar să păstrați birouri separate pentru cei care au nevoie de confidențialitate pentru activitățile desfășurate.

În plus, urmărirea sănătății bazată pe senzori și hot desking permit luarea deciziilor în timp real pe baza nevoilor angajaților și a modelelor de lucru. Locația fizică a dispozitivelor personalului poate fi urmărită chiar și prin puncte de acces WiFi, permițând trimiterea de alerte dacă prea multe persoane se adună într-o zonă pentru o perioadă lungă de timp.

 

 

 

Despre Zyxel Networks

Zyxel Networks conectează de peste 30 de ani la Internet organizații și utilizatori casnici, punând accent din prima zi de activitate pe inovație și servicii orientate către clienți. În anul 1989, Zyxel a început activitatea cu dispozitive din categoria modemurilor analogice. Astăzi echipamentele Zyxel folosesc inteligența artificială și cloud-ul pentru a oferi soluții de rețea rapide, fiabile și sigure pentru companii și utilizatori casnici.

Zyxel este unul dintre jucătorii cu greutate pe piața mondială de networking, având o prezență internațională unică ce include:

– operațiuni pe 150 de piețe naționale;

– 1.000.000 de organizații care lucrează mai inteligent utilizând soluțiile Zyxel;

– 100 de milioane de echipamente Zyxel care creează conexiuni la nivel global.

Construim rețelele de mâine, deblocăm potențialul și satisfacem nevoile locului de muncă modern – alimentând oamenii la locul de muncă, la joacă și la viață.

Zyxel, Your Networking Ally.

www.zyxel.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here