Ziua oportunitatilor de afaceri dedicata Ungariei

0
741

Marti, 24 martie 2015, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intalnire de lucru cu Excelenta Sa Zákonyi Botond, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Ungaria in Romania, si cu Szabó Miklós, secretar I cu probleme comercial-economice al Ambasadei.

Principalul obiectiv al intrevederii a vizat identificarea unor modalitati concrete care sa conduca la dezvoltarea relatiilor economice si comerciale dintre cele doua tari. in acest context, presedintele CCIB a vorbit despre posibilitatea prezentarii, de catre membri ai Ambasadei, in fata comunitatii de afaceri bucurestene, a domeniilor cu potential de crestere din Ungaria, a unor oportunitati de afaceri si investitionale, dar si a sistemului de stimulente acordate companiilor in cadrul Zilei oportunitatilor de afaceri dedicate tarii vecine. De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a apreciat ca organizarea la Bucuresti, in sediul istoric al CCIB, a unei expozitii cu produse traditionale unguresti ar putea fi un proiect interesant.

„Contactele intre comunitatile de afaceri din Romania si Ungaria trebuie intensificate, intrucat ambele tari ofera oportunitati semnificative ce pot fi exploatate. Colaboram excelent cu colegii de la CCI Budapesta, atat pe proiecte bilaterale, cat si la nivelul Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene (DCCA), organism al carui principal scop il constituie promovarea activitatilor industriale si comerciale care vizeaza dezvoltarea economica si de mediu din regiunea Dunarii, utilizand fondurile europene destinate acestei zone”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

Excelenta Sa Zákonyi Botond a apreciat propunerile presedintelui CCIB si l-a asigurat de intreaga cooperare a Ambasadei in proiectele dedicate dezvoltarii relatiilor comerciale bilaterale. De asemenea, ambasadorul Ungariei la Bucuresti a punctat ca organizarea, cu sprijinul CCIB, a unor sesiuni suplimentare de intalniri B2B pentru companiile ungare care participa la diverse manifestari expozitionale si promovarea oportunitatilor de afaceri si investitionale din tara sa prin intermediul instrumentelor de care dispune Camera bucuresteana ar contribui la eficientizarea dialogului intre cele doua comunitati de afaceri.

Schimburile comerciale bilaterale au atins in 2014 un volum de 7,3 miliarde euro, Ungaria fiind al treilea partener comercial al Romaniei cu o pondere de 6,5% in comertul exterior al tarii noastre. Ungaria este a patra piata de desfacere a produselor romanesti si a treia tara furnizoare de marfuri in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here