Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice la Cluj

0
696

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutii de cultura aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj organizeaza luni, 1 octombrie 2012, o serie de manifestari dedicate Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice.

Astfel, luni, 1 octombrie 2012, incepand cu ora 16:00, rezidentii din cadrul Centrului de ingrijire si Asistenta din Cluj-Napoca vor participa la un eveniment organizat la sediul bibliotecii de pe Calea Dorobantilor nr. 104 unde vor avea ca invitati persoane varstnice din alte centre din judetul Cluj.

In cadrul acestui eveniment va fi prezentata o expozitie de fotografie care surprinde aspecte din viata si activitatea varstnicilor rezidenti. Totodata, beneficiarii centrului au pregatit un recital de versuri din poezia romaneasca. in acelasi timp, partea muzicala a evenimentului va fi sustinuta de Orchestra Liceului de Muzica „Sigismund Toduta” in colaborare cu Casa Corpului Didactic Cluj si cu Domnul Petre Cimpeanu. in incheierea acestui eveniment, actrita Melania Ursu va prezenta un fragment cunoscut din lirica eminesciana.   

Reamintim in acest context faptul ca Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice se sarbatoreste anual, la nivel mondial, in data de 1 octombrie, incepand cu anul 1991, cand Organizatia Natiunilor Unite a stabilit aceasta zi drept „Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice”. Cu acest prilej, prin intermediul activitatilor organizate, institutiile au intentia de a aminti tuturor cat de important este pentru varstnici sa simta ca sunt necesari pentru familie si pentru cei din jur. Astfel, Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice reprezinta o zi speciala pentru varstnicii din toata lumea, numarul persoanelor cu varsta de peste 60 de ani fiind intr-o rapida crestere in intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here