Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor la DGASPC Cluj

0
685
copii-parc

copii-parcDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, va sarbatori in luna noiembrie, prin diferite activitati Ziua Mondiala de Prevenire a Abuzurilor asupra Copiilor

 (19 noiembrie) si Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor (20 noiembrie).
Astfel serviciul pentru ingrijire de tip rezidential in domeniul protectiei copilului din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj (DGASPC) deschide seria acestor evenimente prin organizarea in perioada 10 – 16 noiembrie 2010 a unei Campanii de informare – constientizare a copiilor in ceea ce priveste drepturile lor fundamentale, campanie organizata sub egida ”Cunoaste-ti Drepturile”.
in acest an campania de informare se adreseaza copiilor din mediul rural din noua comune din judetul Cluj. De asemenea, va avea loc si un concurs de afise intre cele noua scoli avand ca tema „Drepturile mele in imagini”.
 Astfel, in perioada 10 – 26 noiembrie 2010, vor avea loc deplasari in 9 scoli din Tureni, Viisoara, Luna, Bontida, Mintiul Gherlii, Fizesul Gherlii, Garbau, Sanpaul si Aghiresu. Aceste localitati au fost selectate in functie de problemele si nevoile existente in comunitatea respectiva, precum si datorita faptului ca, acestea nu au beneficiat pana in prezent de actiuni destinate protectiei si promovarii drepturilor copilului. Unul dintre obiectivele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj a constat in includerea tuturor localitatilor din judet in demararea actiunilor de acest gen. in cadrul deplasarilor vor avea loc o serie de manifestari dintre care amintim:
intalniri cu elevii, profesorii/dirigintii si directorii scolilor,
distribuirea de materiale informative si prezentarea articolelor din Conventia ONU pe intelesul copiilor,
informarea copiilor cu privire la autoritatile competente in acordarea de servicii primare in functie de nevoile fiecaruia (politie, scoala, medic, biserica, primarie, DGASPC prin telefonul copilului, etc.),
Informarea elevilor privind modalitatile de sesizare a cazurilor de abuz asupra copiilor.
 La fiecare intalnire elevii vor avea posibilitatea sa adreseze intrebari si sa primeasca raspunsuri privind drepturile lor din partea specialistilor DGASPC, precum si din partea unui specialist din cadrul Centrului Judetean de Interventie pentru Copilul Abuzat care va participa la intalniri in calitate de invitat. intalnirile urmaresc implicarea copiilor intr-un dialog deschis cu specialistii serviciului si acordarea de consiliere la solicitarea copiilor pe diverse probleme.
 De  asemenea, toate scolile implicate in aceasta actiune vor participa la concursul cu tema „Drepturile mele in imagini”, prin intocmirea unui afis in format A3. Un juriu format din membri din cadrul DGASPC va desemna afisul castigator in data de 26 noiembrie 2010, urmand ca afisul desemnat ca fiind cel mai reprezentativ pentru tema propusa sa fie expus o perioada de un an la sediul Directiei, primariei comunelor si in scolile participante. Totodata, scoala castigatoare va fi premiata cu o diploma de onoare intitulata „Drepturile mele in imagini”, urmand ca scolile participante sa primeasca cate o diploma de participare.
Campania se va incheia in data de 30 noiembrie 2010 cu festivitatea de premiere ce va avea loc incepand cu ora 11.00 loc la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, in sala festiva a Complexului de Servicii Destinat Protectiei Copilului nr.1 Cluj-Napoca. Directorii scolilor participante vor fi invitati la festivitatea de premiere unde vor asista la un mic spectacol oferit de catre copiii din unitatile de protectie din cadrul Directiei.

Biroul de presa

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here