Vizita oficial FRF la santierul viitoarei arene sportive

0
531
tribuna

tribunaPresedintele Comisiei de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, d-nul Viorel Duru, a vizitat astazi, 10.11.2010, insotit de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Radu Bica, santierul constructiei viitoarei arene sportive a judetului, “Cluj Arena”. 

 In cadrul vizitei, d-nul Viorel Duru a remarcat evolutia constructiei viitoarei arene. “Fata de primavara acestui an, cand am fost ultima data aici, lucrarile au evoluat surprinzator. Sincer, ma bucura faptul ca acest stadion se construieste la Cluj si nu pot decat sa remarc calitatea constructiei de aici”, a declarat oficialul FRF.
 Presedintele Comisiei de Licentiere din FRF a recomandat urgentarea stabilirii modului de administrare a viitoarei arene sportive. “Forma de administrare la care veti ajunge este importanta pentru configurarea spatiilor si utilitatilor care vor fi destinate administrariiacestui obiectiv”, a explicat Viorel Duru. Acesta a mai aratat ca suplimentarea costurilor pentru finalizarea “Cluj Arena” nu il surprinde. “De la inceput, comparativ cu costurile de constructie ale unor stadioane similare, suma destinata construirii viitoarei arene mi s-a parut mica. Daca tinem cont si de reconfigurarea arenei ca urmare a relocarii unor spatii care in vechiul proiect erau prevazute a fi gazduite de cladirea anexa, plus noile norme de acreditare UEFA, e firesc ca si costurile sa fie mai mari”, a subliniat acesta.
 Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Radu Bica a afirmat ca acest obiectiv va fi finalizat la termen. “Vom gasi solutii, iar arena va fi finalizata la termen, in vara anului viitor. Nu putem face rabat de la calitate, avem nevoie de un stadion care sa corespunda normelor de acreditare actuale. Construim stadionul pentru viitorul sportului clujean si nu numai, fapt care ne obliga la responsabilitate”, a afirmat cu acest prilej vicepresedintele Consiliului Judetean, d-nul Radu Bica.
 In privinta construirii turnului de servicii conexe viitoarei arene sportive acest proiect urmeaza a fi continuat in perioada urmatoare. “Asteptam acum publicarea normelor de aplicare a noilor reglementari legale privind parteneriatul public privat, urmand ca imediat mai apoi sa continuam demersurile pentru acest proiect. Sunt convins ca vom gasi parteneri interesati pentru derularea acestui proiect, fapt care ar aduce, din multe puncte de vedere, un plus judetului in general, dar si municipiului Cluj-Napoca in particular”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise.

Biroul de presa
10.11.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here