Zitec estimeaza pentru acest an venituri de 400.000 de euro din online marketing, dupa o crestere de peste 30% in 2013

0
622

Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicaţii online, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 400.000 de euro din servicii de online marketing, dupa o crestere de peste 30% inregistrata pe acest segment in 2013.

Potrivit estimarilor Zitec, in 2013, majoritatea companiilor locale au majorat bugetele alocate pentru campanii de online marketing si au vizat in special servicii SEO (optimizare pentru motoarele de cautare), campanii Pay-per-Click (PPC), promovare in social media si e-mail marketing, iar aceasta tendinta se va manifesta si pe parcursul acestui an.

„in 2013, clientii nostri au alocat un buget de peste un milion de euro pentru campanii de promovare in mediul online, in timp ce veniturile Zitec pe segmentul de servicii de online marketing s-au ridicat la 330.000 de euro. Pentru acest an, apreciem o crestere a veniturilor la peste 400.000 de euro, ca efect atat al majorarii bugetelor de promovare din partea clientilor, cat si al atragerii de noi clienti”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si Fondator Zitec.

Zitec ofera servicii de online marketing inca din 2005, si numara clienti dintr-o arie larga de domenii, de la retail, turism, fashion, evenimente si pana la e-commerce, HoReCa sau business software.

Din punct de vedere al serviciilor furnizate catre clienti, principala metoda de promovare solicitata si folosita de companii este SEO, urmata de campaniile Pay-per-Click si cele de newslettere.

„Chiar daca se observa aceasta segmentare in piata din punct de vedere al serviciilor solicitate, consideram ca trebuie folosit un mix de instrumente de marketing online, in functie de specificul fiecarei campanii, ca nu exista o reteta universala”, a apreciat Alexandru Lapusan.

One stop shop vendor de servicii de online marketing

„Furnizarea de servicii de online marketing a venit ca un pas firesc in dezvoltarea Zitec, deoarece clientii care isi dezvoltau platformele online cu ajutorul nostru implicit aveau nevoie si de vizibilitate in mediul online. Astfel, in prezent, suntem printre putinele companii locale care ofera intreaga gama de servicii dedicate, de la gazduire si dezvoltare software la consultanta si nu in ultimul rand, branding si identitate vizuala”, a adaugat Alexandru Lapusan.

Potrivit acestuia, un alt avantaj in furnizarea de servicii de online marketing il reprezinta capacitatea echipei Zitec de a elimina orice probleme de ordin tehnic pe care companiile le pot intampina pe parcursul derularii unei campanii online.

in acest moment, echipa de online marketing a Zitec numara cinci membri, specialisti in marketing online, care sunt certificati Google AdWords si Google Analytics, si care au, in medie, o experienta in domeniu de peste 4 ani. Totodata, Zitec este o companie certificata Google AdWords din 2011, iar din 2013 este si agentie Google Enagage Platinum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here