Wolf Theiss a asistat un sindicat de bănci cu privire la acordarea unei finanțări verzi de 200 milioane Euro către NEPI Rockcastle

0
701

București, 20 aprilie 2023 – Wolf Theiss a acționat în calitate de consilier juridic pentru Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank S.A. în calitate de finanţatori, în legătură cu un împrumut verde garantat pe termen de 5 ani, în valoare de 200 milioane Euro, acordat către cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din România. NEPI Rockcastle va folosi împrumutul în scopul finanțării a două dintre centrele sale comerciale din România: Mega Mall Bucureşti şi Promenada Sibiu.

Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Wolf Theiss din București, condusă de Partener Claudia Chiper, a oferit asistență juridică celor două bănci finanțatoare în legătură cu creditul imobiliar verde garantat, acordat NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Procesul de finanțare a presupus negocierea, semnarea și pregătirea utilizării creditului sindicalizat la termen și a documentelor financiare aferente. Claudia a lucrat îndeaproape cu Senior Associates Iuliana Stoicescu şi Alexandru Asaftei şi Associate Cătălin Sabău de la biroul din București în legătură cu activitatea tranzacțională. Partener Roxana Dudău și Counsel Dana Toma, din cadrul echipei de Real Estate, au oferit consultanță în ceea ce privește procesul de audit juridic legat de cele două centre comerciale.

Suntem onorați că am avut ocazia să sprijinim două bănci importante, precum Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank S.A. în acordarea celor mai mari credite imobiliare verzi din 2023 până în prezent. Implicarea noastră în această tranzacție subliniază, printre altele, sprijinul nostru în implementarea acordurilor de finanțare ecologică și în crearea unui cadru solid pentru astfel de împrumuturi. Suntem recunoscători clienților noștri și tuturor celorlalte părți implicate pentru oportunitatea de a finaliza cu succes această tranzacție de creditare ecologică„, a declarat Claudia Chiper, Partener şi Coordonator al practicii de Drept Financiar și Bancar în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

 

 

Despre NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale listat la bursă din Europa Centrală și de Est, deținând un portofoliu de peste 2.000.000 de metri pătrați de magazine moderne de înaltă calitate în nouă țări din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Republica Cehă, Serbia și Lituania. Creșterea sa este susținută de un program de dezvoltare de 677 de milioane de euro, însoțit de achiziții cu efect de creștere, cele mai recente achiziții ale companiei fiind Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) şi Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele în Polonia. NEPI Rockcastle beneficiază de două avantaje strategice cheie – portofoliul său unic de peste 50 de centre comerciale, realizat în ultimii 15 ani, și echipa sa de peste 400 de persoane care aduce cunoștințe locale de specialitate de neegalat în domeniul proprietăților de retail.

De asemenea, compania a devenit membră a Consiliului European al Spaţiilor Comerciale (ECSP) și a Consiliului pentru Clădiri Verzi din SUA (USGBC) pentru a-și consolida poziția de lider de piață în industria imobiliară de retail.

 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

 

Adina Deaconu

 

Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG
Attorneys-at-Law
Strada Vasile Alecsandri, nr. 4

Clădirea The Landmark, Corp A, 010639 Bucureşti, România

T     +40 21 308 81 00
E     [email protected]
W    wolftheiss.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here