William si Kate au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce si ducesa de Cambridge

0
719
nunta-mire-mireasa

nunta-mire-mireasaPrintul William si Kate Middleton au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce si ducesa de Cambridge, a anuntat, vineri, palatul Buckingham, cu doar cateva ore inainte de nunta regala.
William, fiul printului mostenitor Charles si al regretatei printese Diana,

al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a primit din partea bunicii sale cel mai inalt titlu din nobilimea britanica.

Printul William devine, totodata, conte de Strathearn si baron de Carrickfergus, iar Kate va deveni la randul ei contesa de Strathearn si baroneasa de Carrickfergus, dupa casatoria regala ce va avea loc vineri, in ultimele ore ale diminetii, la catedrala Westminster din Londra.

Tanara mireasa va primi automat titlul de „printesa William de Wales”. Protocolul nu prevede ca ea sa devina „printesa Catherine”, pentru ca are sange regal.

Media si publicul, insa, ar putea trece peste aceste subtilitati protocolare si pot sa o numeasca pe sotia printului William „printesa Catherine” sau „printesa Kate”.

Potrivit traditiei, barbatii din familia regala primesc cel putin un titlu de noblete in ziua casatoriei, atribuit automat si sotiei. Aceste titluri sunt decise de monarhul Marii Britanii.

Charles, tatal lui William si mostenitor al tronului, a primit titlul „print de Wales” si automat Lady Diana a primit titlul de printesa de Wales in ziua casatoriei lor, in 1981.

William s-a declarat „onorat” la primirea noilor sale titluri nobiliare, a indicat un purtator de cuvant de la Clarence House.

Cel mai recent duce de Cambridge a fost printul George, nascut in 1819, nepot al lui George al III-lea. Militar de cariera, acesta a luat in casatorie o fata din popor, de profesie actrita, avand si o amanta, vreme de 30 de ani.

Kate Middleton, in varsta de 29 de ani, si printul William, in varsta de 28 de ani, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut in 2001 la universitatea scotiana St. Andrews, dar relatia lor, care a inceput in 2003, a fost intrerupta de o scurta despartire in anul 2007. William, fiul cel mare al printesei Diana, decedata in 1997, si Kate Middleton s-au logodit in luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacante private pe care au petrecut-o in Kenya.

Casatoria lui Kate Middleton cu printul William – vineri, in prezenta a aproximativ 1.900 de invitati – va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa casatorie dintre printul Charles si printesa Diana, celebrata in 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divortat in 1996, iar printesa Diana a murit in urma unui accident de automobil, la Paris, in 1997. Ulterior, Charles s-a casatorit cu Camilla, o veche prietena a sa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here