Vrei sa iti deschizi o pizzerie? Iata cum sa te pregatesti adecvat!

0
379

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/seafood-pizza-melting-cheese-365459/

Pentru ca pizza este unul dintre preparatele indragite cel mai mult de clienti, patronii de restaurante aleg sa introduca in meniurile lor, indiferent de specificul restaurantului, si diverse sortimente de pizza, pentru a se adresa unui public mai larg. Din acest motiv, acestia sunt nevoiti sa faca anumite schimbari, pentru ca preparatul sa se ridice la nivelul asteptarilor consumatorilor.

Una dintre achizitiile care trebuie sa fie efectuate este chiar un cuptor pizza, un aparat de o reala necesitate care contribuie semnificativ la prepararea adecvata a acesteia. Principalele tipuri de cuptoare de pizza sunt amintite in randurile de mai jos.

Cuptor pe lemne

Cuptorul pe lemne este cel care ii ofera preparatului acea crusta delicioasa si aroma deosebita, insa, daca nu se folosesc lemne de calitate si nu sunt distribuite adecvat, exista riscul ca pizza sa se coaca neuniform. Singurul dezavantaj real consta in faptul ca intretinerea aparatului este putin mai dificila spre deosebire de altele tipuri.

Cuptor pe gaz

Cuptorul pe gaz este cel traditional, activat prin arderea gazelor care contribuie la ridicarea temperaturii din interiorul sau. Incalzirea sa se produce de multe ori rapid si uniform, ceea ce asigura o gatire adecvata. Cuptoarele pe lemne si pe gaz sunt cele mai solicitate in cadrul restaurantelor, datorita gustului si aromei placute oferite mancarurilor. Acesta este folosit, astfel, si pentru prepararea pizzei delicioase intr-un timp scurt.

Cuptor electric

Cuptorul electric se poate incinge atat de tare incat temperaturile ajung pana la 500 de grade Celsius. Datorita sistemului integrat de autocuratare, aparatul este mult mai usor de intretinut spre deosebire de cele mentionate anterior, iar mancarea este preparata uniform. Nimeni nu are cum sa dea gres la folosirea unui astfel de cuptor. Din acest motiv, produsul este preferat si de restaurantele care au imbratisat de curand noul preparat indragit de clientii pofticiosi: pizza.

Cuptorul pentru pizza este o investitie de un real ajutor atat pentru pizzerii, cat si pentru restaurantele normale. Cu cat este mai performant, cu atat rezultatul obtinut va fi unul mai delicios, corespunzand asteptarilor clientilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here