Care sunt beneficiile sucului de catina? De ce este acesta recomandat? Iata ce spun informatiile de specialitate!

0
942

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Z9rn0LeEy88

 

Inca din cele mai vechi timpuri, sanatatea generala a jucat un rol cheie pentru buna dezvoltare a omului. Acest aspect nu s-a schimbat nici in zilele actuale, ci din contra, oamenii devenind mai constienti ca oricand de importanta unei sanatati ridicate.

 

Asadar, nu este de mirare ca medicamentele si tratamentele naturiste au ajuns sa se afle la mare cautare pe piata de specialitate, acestea putand sa ofere numeroase beneficii pentru organism. Totusi, cu toate ca nu este vorba de un medicament propriu-zis, asa-numitul suc de catina s-a dovedit a fi cat se poate de avantajos pentru sanatatea generala, acesta avand o serie considerabila de calitati clare.

Sucul de catina si beneficiile sale: cat de important este?

Atunci cand vine vorba de catina, mai toate componentele acestei plante pot fi folosite pentru crearea de remedii, aici fiind vorba de frunze, flori, seminte si fructe. Fructele sunt extrem de bogate in antioxidanti si vitamine, nu degeaba ele primind titulatura de unele dintre cele mai nutritive produse din lume.

 

Catina este un arbust spinos, care ajunge pana la inaltimea de 2-4 metrii, el putand sa reziste foarte bine la conditiile de sol umed si arid, dar si la fluctuatii termice si variatii ale pH-ului. Printre principalele calitati pe care fructele de catina le poseda ajung sa se numere urmatoarele elemente:

  • ajuta foarte mult sistemul imunitar. Catina este recunoscuta pentru ajutorul pe care-l ofera sistemului imunitar, in special in combaterea gripelor si virozelor de orice fel.
  • mentine sanatatea ochilor. Ca urmare a proprietatilor sale nutritive, catina este cat se poate de importanta pentru buna sanatate a ochilor.
  • regenereaza tesuturile. Catina este recunoscuta pentru proprietatile sale antiimbatranire, ca urmare a faptului ca ea poate ajuta la regenerarea tesuturilor.
  • sustine sanatatea cardiovasculara;
  • intareste peretii celulari;
  • echilibreaza functia endocrina;
  • regleaza cantitatea de lipide regasite in sange;
  • reduce durerea. Catina prezinta puternice proprietati antiinflamatorii, fapt care ajuta extrem de mult la reducerea durerilor de orice fel.

In concluzie, acestea sunt principalele avantaje oferite de catina, fructul fiind cat se poate de benefic pentru organismul uman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here