Voluntarii OMNIASIG au ajutat la refacerea și amenajarea Centrului de Zi pentru Copil și Familie CONCORDIA – ODOBEȘTI, jud. Dâmbovița

0
985

 

București, 6 octombrie 2021

 

OMNIASIG Vienna Insurance Group își îndreaptă constant atenția către comunitățile defavorizate și inițiază proiecte prin care susține educația copiilor și a tinerilor din aceste zone, în linie cu strategia sa de responsabilitate socială și implicare în comunitate. Prin parteneriatul încheiat cu Organizația Umanitară CONCORDIA, angajații OMNIASIG au renunțat pentru o zi la munca de la birou și s-au implicat într-o nouă acțiune de voluntariat la Centrul de Zi pentru Copil și Familie CONCORDIA – ODOBEȘTI din satul Zidurile, comuna Odobești, județul Dâmbovița. Centrul este un sprijin pentru 36 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, ce provin din familii dezavantajate social și care nu au posibilitatea de a le oferi un mediu prielnic dezvoltării lor armonioase. Unii dintre aceștia au dificultăți în a citi sau a scrie, iar CONCORDIA le oferă programe de tip after-school prin care aceștia se pregătesc pentru examenele de capacitate, beneficiază de consiliere și orientare profesională, precum și de ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă.

 

Pentru a oferi copiilor un cadru prietenos, mai sigur și adecvat activităților pe care ei le desfășoară, voluntarii OMNIASIG s-au ocupat de refacerea, igienizarea, amenajarea și înfrumusețarea spațiului interior și exterior al centrului. Angajații OMNIASIG au văruit pereții interiori, au reabilitat gardul și au amenajat grădina ce înconjoară centrul. De asemenea, din donația făcută de companie se vor construi un loc de joacă și spații de recreere pentru copii.

 

 

 

„Susținerea educației este un pilon important din strategia noastră de CSR și știm că tinerii și copiii au nevoie de un mediu potrivit pentru a se dezvolta, de sprijin material și emoțional. Prin această acțiune, ne-am propus să oferim ajutor copiilor aflați în grija Organizației Umanitare CONCORDIA și să contribuim la crearea unor condiții mai bune de învățare pentru ei. Ne bucurăm că am avut ocazia să  colaborăm cu CONCORDIA în această acțiune frumoasă și să putem aduce împreună zâmbetul pe fețele celor mici”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

 

“De 30 de ani, CONCORDIA lucrează în slujba copiilor abandonați, însă în ultimii șapte ani am luat decizia să investim în centrele pentru copil și familie. Aceste centre reprezintă soluția noastră sustenabilă de a lupta împotriva sărăciei extreme. Mulțumim OMNIASIG că împreună am reușit să oferim copiilor de la centrul de zi din Odobești condițiile necesare pentru a învăța și a se pregăti pentru școală, fiindcă educația poate rupe cercul vicios al sărăciei!”, spune Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundrasing Organizația Umanitară CONCORDIA.

 

 

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul celor peste 25 de ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea ce întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea.

 

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, și este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) au grijă de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor’s. Acesta este cel mai bun rating al unei companii din indicele ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena. Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

 

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here