Voluntari din BCR ajuta la reconstructia caselor sinistratilor din Dorohoi

0
540

Angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) lucreaza in aceste zile pe șantierul de la Dorohoi, jud. Botoșani, unde lucrarile de reconstructie și renovare a caselor din zonele inundate, sunt in toi. Pentru ca beneficiarii caselor sa primeasca colindatorii in casele nou construite și nu in modulele din tabla in care sunt adapostiti temporar, trei echipe regionale BCR lucreaza sustinut pentru finalizarea constructiei caselor aflate in diferite stadii de lucru.

Peste 50 de voluntari BCR din Suceava, Botoșani, Iași și București lucreaza la casele afectate de inundatiile din aceasta vara pe santierul Habitat din Dorohoi. Lucrarile de reconstructie sunt efectuate in siguranta sub supravegherea constructorilor cu experienta Habitat for Humanity Romania. Pe parcursul celor trei zile de șantier, voluntarii BCR vor lucra la zidaria caselor, vor ridica peretii BCA și vor pregati mortarul pentru tencuiala. Pe masura ce activitatile vor avansa, se va lucra la izolatia și tencuiala exterioara a caselor, iar apoi se va trece la finisajele interioare: zugravirea peretilor și montarea parchetului.
In prezent se lucreaza la constructia a 30 de locuinte amplasate pe un terasament superior zonei inundabile si se renoveaza alte 20 de case de pe vechiul amplasament. Locuintele sunt reconstruite in parteneriat cu familiile beneficiare care lucreaza efectiv la constructia lor, impreuna cu voluntari locali și cu voluntarii companiilor care au ales sa fie alaturi de ei și sa sustina acest proiect.
„Muncesc pentru mine si pentru baba mea. Daca lucrarile merg mai repede, mai repede ma mut si eu in casa noua”spune Ioan și recunoaste ca, de cand munceste pe santier, a devenit “expert in armaturi” si a ajuns chiar sa-i invete si pe altii cum se face aceasta munca. (Ioan Șoltuz, la cei 70 de ani ai sai, este cel mai varsnic voluntar beneficiar și unul dintre cei mai harnici muncitori de pe șantier).

Proiectul de reconstructie  “Și eu recladesc speranta” a fost lansat in august 2010 cand a fost deschis primul șantier de reconstructie la Dorohoi și face parte din Programul de Raspuns la Dezastre al Habitat for Humanity Romania. BCR este alaturi de Habitat for Humanity Romania inca de la inceputul programului, ca partener in campania de atragere de fonduri, campanie ce se va incheia la final de octombrie. 
in cadrul acesteia, BCR a atras alaturi de ea angajatii si clientii pentru a sustine reconstructia scolilor si caselor din zonele afectate, oferind posibilitatea de a dona bani prin patru modalitati foarte simple:
prin internet, utilizand Click 24 Banking BCR –  la sectiunea “șabloane” selectati “*Habitat – Donatii reconstructii case inundate”
prin telefon, apeland  Alo 24 Banking BCR la numerele de telefon 0801 0801 227 (Romtelecom, tarif local), *0801 227 (Vodafone, tarif normal) sau 021 407 42 00 (tarif normal, orice retea)
la ATM-urile BCR selecteaza “plati” și apoi “Donattii Habitat”
la mașinile multifunctionale BCR prin selectare “Plati” și apoi “Donatii Habitat” sau prin selectare “Plata Factura”, selectare modalitatea de plata din contul cardului sau cash, dupa care selectarea șablonului “Donatii Habitat”.
Banii au ajuns in contul Habitat pentru Umanitate si vor fi folositi pentru reabilitarea si (re)constructia de scoli si case din zonele afectate de inundatii.

Despre BCR:

BCR, membra a Erste Group, este o banca universala care se adreseaza atat clientilor retail, cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara și cel mai valoros brand financiar din Romania, gestionand active de peste 16 miliarde de EUR. Reteaua BCR numara 667 de unitati retail și 48 de centre de afaceri pentru companii in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

BCR ofera intreaga gama de produse si servicii financiare inclusiv servicii de internet banking, phone-banking și e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit și de debit și detine cea mai mare retea nationala de ATM și POS.

Despre Habitat for Humanity:
Habitat for Humanity construiește locuinte pentru familiile nevoiase din Romania. Materialele de constructie și banii provin din donatii iar munca este facuta cu voluntari. Familiile care beneficiaza de sprijinul Habitat muncesc la constructia propriei case. Mai mult de 1600 de familii nevoiase care locuiau in conditii mizere, fara speranta unei vieti mai bune pentru copiii lor, au acum un camin sigur si sanatos datorita programelor Habitat for Humanity. Experienta Habitat in cazul reconstructiei dupa dezastre este ampla, numai in Romania ca. 700 de familii au fost ajutate cu reconstructii și renovari dupa inundatii in judetele Argeș, Bacau, Dolj, Galati și Neamt, cu sprijinul companiilor și donatorilor individuali din tara noastra. La nivel international, Habitat for Humanity a ajutat victimele dezastrelor din Thailanda si Indonezia și in prezent reconstruiește locuintele a 50.000 de familii ramase pe drumuri in urma cutremurului de la inceputul acestui an din Haiti.

Contact:
Petruta Pacuraru
Coordonator comunicare
Habitat for Humanity Romania
0728 979 939
petruta.pacuraru@habitat.ro
www.habitat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here