Volumul de tranzactionare al BCR a depasit 400 milioane euro

0
920

Banca Comerciala Romana (BCR) a atins un volum de tranzactionare de peste 400 mil EUR anual, in produse de investitii administrate pentru clientii de private banking, pe fondul unei evolutii a pietei locale care recupereaza decalajul fata de pietele mature in ceea ce priveste comportamentul investitional al clientilor cu averi ridicate. Nevoia de a dispune de numerar pe termen scurt si mediu reprezinta un motiv suplimentar pentru care ritmul de crestere a investitiilor s-a consolidat in 2012.

Clientii de Private Banking isi indreapta atentia spre active cu randamente mai ridicate, pe masura ce obligatiunile guvernamentale cu rating AAA ofera randamente real negative, iar dobanzile la depozite scad. Volumul anual al tranzactiilor facute de clientii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce inseamna ca asistam la o modificare a comportamentului investitional de la “Pastreaza pana la maturitate” la “Disponibil pentru vanzare”, afirma Razvan Furtuna Sef al Erste Private Banking Romania.

In primele noua luni ale anului 2012, volumul produselor de investitii a depasit ponderea depozitelor si numerarului aflat in administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut fata de instrumente pe termen mediu si lung cu randamente mai crescute si risc evaluat acceptabil. Obligatiunile reprezinta cea mai importanta parte a portofoliilor de investitii fie prin tranzactionare directa, fie prin intermediul fondurilor de investitii.

In acelasi timp, serviciul de administrare a conturilor de investitii plaseaza Erste Private Banking in pozitia de leader pe piata seviciilor de  private banking, incluzand si administrarea de portofolii. Prin intermediul noului serviciu de Administrare Discretionara de Portofoliu clientii beneficiaza de solutii de investitii personalizate, adaptate restrictiilor si profilului de risc individual. in acelasi timp clientii au acces la intreaga paleta de active locale si globale, iar managementul portofoliului se face in echipa, de catre manageri de investitii specializati pe clase de active.

Impreuna, Erste Private Banking si Erste Asset Management ofera servicii de inalta complexitate, aliniate la standardele de calitate internationale ale Grupului ERSTE.  Pentru aceste servicii de private banking, clientii nu mai trebuie sa se deplaseze in strainatate, ci este suficient sa stabileasca o intalnire cu consilierii nostri locali de private banking. BCR este singura banca din piata care livreaza local un astfel de serviciu, a declarat Sorin Mititelu Director Segmente Clienti in cadrul BCR.

Anul acesta Erste Private Banking a primit distinctia de Cel mai bun serviciu de private banking in Europa Centrala si de Est (The Banker – noiembrie 2012); BCR a primit distinctia de Cel mai bun serviciu de private banking din Romania (Euromoney – februarie 2012).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here