Unde se gasesc cele mai ieftine garsoniere

0
970

Potrivit unei analize realizate de www.imobiliare.ro, pretul mediu de achizitie pentru o locuinta cu o camera situata intr-unul dintre marile orase ale tarii graviteaza de cele mai multe ori in jurul pragului de 30.000 de euro. Cu toate acestea, cumparatorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar si cu 15.000 de euro sau mai putin. In mod firesc, cele mai accesibile locuinte sunt garsonierele situate in blocuri vechi, de regula confort 2 sau 3, insa, pe alocuri, in aceasta marja de pret se incadreaza si apartamente monocamerale confort 1.

Capitala se situeaza pe primul loc in topul oraselor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi si noi), pretul mediu al unei asemenea unitati locative fiind, in luna noiembrie, de 41.292 de euro (pentru o suprafata utila medie de 36 de metri patrati). Cei interesati pot gasi insa proprietati mult mai accesibile de atat. Astfel, cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare pe www.imobiliare.ro este o proprietate executata silit, care are un pret de pornire la licitatie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafata utila de aproximativ 29 de metri patrati (fara a include aici si balconul), locuinta este situata in apropiere de parcul Titan, pe strada Liviu Rebreanu, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot in zona Titan, un apartament cu o camera confort 2 de data aceasta, este scos la vanzare de catre proprietar cu un pret de 13.000 de euro. Locuinta este renovata recent, are o suprafata utila de 17 metri patrati si este amplasata la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

O alta garsoniera de 17 metri patrati utili, situata de data aceasta in apropiere de Cora Pantelimon, are un pret cerut de 13.400 de euro. Locuinta este situata la etajul al treilea al unui bloc vechi cu patru nivele.

In zona Cotroceni, un apartament cu o camera amplasat la mansarda unui imobil construit in 1940 poate fi achizitionat cu 15.000 de euro. Locuinta dispune de o suprafata utila de 33 de metri patrati si are nevoie de renovare.

In Cluj-Napoca, un apartament monocameral costa, in medie, 33.730 de euro (pentru o suprafata de 36 de metri patrati utili). si aici insa cumparatorii cu buget limitat pot gasi locuinte mult mai accesibile, chiar daca mai mici. in zona Gheorgheni, o garsoniera confort 3 de 11 metri patrati utili este scoasa la vanzare la un pret de 12.500 de euro. Locuinta este renovata si se afla la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit inainte de 1990.

Pe de alta parte, o unitate locativa confort 2, amplasata de data aceasta in zona Marasti, poate fi achizitionata cu un pret de 18.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 16 metri patrati si este amplasata la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.

In Timisoara, pretul mediu pentru o garsoniera este de 31.387 de euro (la o suprafata utila de 33 de metri patrati). Cu mai putin de jumatate din aceasta suma, respectiv 12.000 de euro, poate fi cumparata insa o locuinta nou-construita situata in zona Lipovei, cu o suprafata de 11 metri patrati, care se vinde complet mobilata si utilata.

In Constanta, valoarea medie de achizitie pentru o garsoniera este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri patrati utili). in zona Inel II insa, o garsoniera de 12 metri patrati utili este scoasa la vanzare la un pret de 8.800 de euro. Locuinta se afla la etajul al treilea al unui bloc vechi si este renovata – dispune de parchet, gresie, faianta, ferestre termoizolante, usa metalica.

Pe de alta parte, un apartament monocameral cu o suprafata utila de 20 de metri patrati are un pret cerut de 10.000 de euro. Acesta este situat in zona CET, la primul etaj din patru al unui bloc construit inainte de 1990.

In aceeasi zona, o proprietate similara (de 20 de metri patrati utili), dar amplasata la etajul al treilea, poate fi achizitionata cu 13.000 de euro. Locuinta este renovata.

In Brasov, pretul mediu al unei garsoniere scoase la vanzare pe www.imobiliare.ro se ridica, la nivelul lunii noiembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri patrati utili). in zona Craiter insa, o unitate locativa de 18 metri patrati utili are un pret cerut de 8.500 de euro. Locuinta este situata la ultimul etaj al unui bloc vechi cu trei nivele si necesita demararea unor lucrari de renovare, potrivit anuntului de vanzare.

In zona Bartolomeu, un apartament cu o camera si o suprafata utila de 28 de metri patrati poate fi achizitionat cu 12.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje construit inainte de 1990.

In zona Noua, o unitate locativa de 19 metri patrati costa 12.900 de euro. Proprietatea se afla la parterul unui imobil cu patru etaje construit in 1980, este decomandata, renovata, iar blocul din care face parte este izolat termic.

In Iasi, pretul mediu cerut pentru o unitate locativa de 34 de metri patrati este 28.228 de euro. in zona Baza III, o locuinta monocamerala de 18 metri patrati utili este scoasa la vanzare la un pret de 10.000 de euro, negociabil. Proprietatea este situata la etajul al doilea din patru al unui bloc vechi, a fost recent renovata si este dotata cu un aparat de aer conditionat.

La acelasi pret poate fi cumparata si o garsoniera de 17 metri patrati situata in zona Frumoasa. Locuinta este recent renovata si amenajata (dispune de gresie, faianta, parchet, ferestre termoizolante) si se vinde mobilata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here