Voinescu, comentand cresterea rating-ului de tara: Romania este considerata mai sigura decat Ungaria

0
684
top-10-moneda

top-10-monedaVicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, ca faptul ca Fitch Rating a imbunatatit rating-ul de tara arata ca au fost luate din timp masurile necesare si ca ne aflam intr-un moment economic bun, el afirmand, in acest context, ca Romania este considerata mai sigura decat Ungaria.

Voinescu a spus, intr-o conferinta de presa, ca imbunatatirea calificativului de tara prin care Romania revine in categoria statelor recomandate pentru investitori este un semnal extrem de important, foarte puternic, pentru mediul investitorilor si pentru pietele financiare internationale.

El a adaugat ca acest lucru arata ca increderea in Romania creste, in conditiile in care contextul european este dificil. Liderul PDL a aratat ca in 2008, cand Romania era condusa de guvernul Tariceanu, sprijinit de PSD din Parlament, Fitch a scazut calificativul de tara. De asemenea, Voinescu a spus ca in 2010 a fost un an extrem de dur, iar Guvernul Boc a luat masuri dure dar care au salvat Romania.

„Romania a luat din timp masurile necesare si se afla intr-un moment economic bun”, a afirmat Voinescu. El a spus ca aprecierile agentiei Fitch se bazeaza pe cifre si nu sunt politice. El a mai spus ca iesirea din recesiune a Romaniei a fost confirmata si de doua trimestre de crestere economica, ca anul 2010 a fost foarte bun pentru exporturi. „Exporturile continua sa creasca iar evolutiile favorabile din domeniul industriei sunt constant pozitive”, a mai spus Voinescu. El a adaugat ca pe primele cinci luni deficitul a fost de 1,36% din PIB ceea ce demonsteaza ca tara noastra este in grafic cu indeplinirea obiectivului de deficit de 4,4% din PIB pentru acest an.

El a mai spus, in acest context, ca Romania este considerata ca fiind mai sigura decat Ungaria.

Agentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit luni ratingul pentru credite pe termen lung in valuta al Romaniei de la „BB+” la „BBB-„, cu perspectiva stabila, Romania revenind astfel in categoria statelor recomandate pentru investitii.

Calificativul pentru credite pe termen lung in lei a fost revizuit in urcare de la „BBB-” la „BBB”, in timp ce plafonul de tara a fost imbunatatit de la „BBB” la „BBB+”. Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit in crestere de la „B” la „F3”, se arata intr-un comunicat al Fitch. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here