Vlasceanu, TIMOn: Investitorii incep sa ia in considerare revenirea si reluarea investitiilor in Romania

0
747

Dezvoltatorii de locuinte cu intentii de investitii in Romania inainte de declansarea crezei financiare, revin pe piata locala la editia din aceasta primavara a Targului Imobiliar National – tIMOn, care va avea loc intre 16 si 19 aprilie, in Piata Constitutiei.

Stabilizarea pietei rezidentiale din Romania din ultimii doi ani, cu tendinte de crestere in anumite zone si pentru anumite proprietati , incepe sa atraga acesti investitori, cu planuri ambitioase inainte de criza.

Acestia au ales editia din aceasta primavara a Targului Imobiliar National – tIMOn , cel mai important eveniment de profil din Romania, pentru a-si face publice noile planuri de investitii.

Grupul israelian GINDI GROUP, revine in Romania cu proiectul GViTown , complex rezidential situat in zona Mihai Bravu, soseaua Vantului nr. 4-6, la doar 2 minute de statia de metrou. Mai mult, investitorul are ca partener in dezvoltarea proiectului firma Real-Sol, detinuta de Shimon Galon, fostul sef al companiei israeliene in Romania, GTC.

“Faptul ca doi jucatori importanti din piata imobiliara internationala si locala au ales tIMOn pentru a-si relansa planurile de investitii pentru Romania, arata importanta evenimentului pe care il organizam de 8 ani. tIMOn a devenit un reper al pietei, multi dezvoltatori folosind aceasta platforma pentru a-si promova intr-un mod profesionist si eficient proiectele”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

Complexul dezvoltat de GINDI GROUP, doar unul dintre proiectele care sunt scoase de la naftalina de catre dezvoltatori la tIMON, este format din 324 apartamente, realizate in 4 faze. Prima faza va cuprinde 81 apartamente – studio-uri si apartamente cu 2 camere si suprafete incepand de la 50 metri patrati. Preturile incep de la 50.999 euro. Proiectul urmeaza sa fie finalizat in primavara anului 2016.

“Primele planuri ale GINDI Group in Romania au fost anuntate in anul 2009, cand piata incepuse deja sa scartaie, iar castigurile estimate de dezvoltatori nu mai erau in linie cu planurile initiale. GINDI Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel a decis pana la urma sa inghete planurile de investitii si sa le relanseze intr-un moment in care conditiile de pe piata se imbunatatesc. Tendintele din ultimii doi ani au creat premisele ca investitorii sa inceapa sa ia in considerare revenirea si reluarea investitiilor in Romania”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.
in ultimul an un numar din ce in ce mai mare de investitori care anuntau proiecte rezidentiale inainte de criza, blocate din cauza caderii pietei, au inceput sa reia dezvoltarile, dar dupa o ajustare dramatica a planurilor initiale atat ca suprafete, numar de locuinte, dar si ca pret.

“Spre comparatie, GINDI Group voia sa vanda in 2009 o locuinta in proiectul din Mihai Bravu cu 85.000 de euro, iar acum preturile incep de la 50.999 de euro. Piata s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor sa continue sa existe pe aceasta piata s-au adaptat la noile conditii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat si construit locuinte fara nicio legatura cu realitatea, iar acestia sunt, fara exceptie, in faliment”, a adaugat Vlad Vlasceanu, directorul tIMON.

Editia tIMOn incepe in 16 aprilie in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei si va gazdui cei mai puternici dezvoltatori si investitori din Capitala, cu proiecte in toate zonele orasului. Dintre acestia, amintim: Adama, Hercesa, Tagor, Volumetric, RPF, Cosmopolis, Green City, precum si oferta eclusiva a celor mai mari agentii imobiliare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here