Vladescu: A lua bani din rezerva BNR pentru cheltuieli este unul dintre cele mai periculoase lucruri

0
591
vladescu

vladescuMinistrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ca discutiile privind finantarea unor cheltuieli bugetare din rezerva BNR nu ar trebui sa existe, o astfel de operatiune fiind una dintre cele mai periculoase pe care Romania le-ar putea face.

 Vladescu a fost prezent miercuri seara la o emisiune a postului tv Realitatea, in care un alt invitat a vrut sa lanseze ideea ca pentru a reda speranta oamenilor dupa taierile de salarii si pensii ar trebui sa fie transmis mesajul ca exista bani din rezerva Bancii Nationale.

„Niciodata. Aceasta discutie, va rog eu frumos, nici macar nu ar trebui sa va treaca prin cap. A afecta rezerva BNR ca sa luam bani pentru cheltuieli este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care Romania ar putea sa le faca in acest moment”, a spus Vladescu.

El a aratat ca niciun stat nu a apelat la rezerva bancii centrale pentru finantarea cheltuielilor, precizand ca in cazul Poloniei autoritatile au folosit bani de la rezerva fiscala, nu de la cea a Bancii Nationale.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, saptamana trecuta, ca rezerva valutara asigura stabilitatea financiara, precum si stabilitatea cursului de schimb. „Notiunea aceasta de stabilitate pare un dat, dar e la fel ca sanatatea, incepi sa iti dai seama ce importanta e cand n-o mai ai”, a spus Isarescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here