Doi militari romani au murit in Afganistan

0
517
militari-afganistan

militari-afganistanDoi militari romani au decedat, in Afganistan, dupa ce autovehiculul de tip Humvee in care se aflau a fost tinta unui atac cu un dispozitiv improvizat actionat de la distanta.

 Potrivit MApN, cei doi militari faceau parte din Batalionul 33 Manevra, dislocat in Afganistan si au cazut la datorie, miercuri, 23 iunie, ora 14.30 (ora Romaniei).

„Sergentul major Dan Ciobotaru si caporalul Paul Caracuda executau o misiune de lupta pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE in care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, actionat de la distanta. in urma deflagratiei, cei doi militari si-au pierdut viata”, precizeaza MApN.

Sergentul major Dan Ciobotaru, promotia 2007, avea 28 de ani si era necasatorit. Caporalul Paul Caracuda, in varsta de 36 de ani, era angajat in Ministerul Apararii Nationale din anul 1996, era casatorit si avea doi copii.

Ministrul Apararii Nationale a acordat gradul de sublocotenent post-mortem celor doi militari care au decedat. De asemenea, ministrul Apararii a inaintat Presedintelui Romaniei propunerile de decorare a sublocotenentilor post-mortem Dan Ciobotaru si Paul Caracuda cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, isi exprima „profundul regret” pentru pierderea vietii celor doi camarazi si sunt alaturi de familiile greu incercate, transmite MApN.

Numarul militarilor romani care au murit in Afganistan se ridica la 15. Alti 53 de militari au fost raniti.

In Afganistan sunt dislocati circa 1.460 de militari romani, dintre care 1.350 in ISAF. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here