Viva Credit sprijina integrarea copiilor cu dizabilitati in societate, alaturi de Centrul Climb Again

0
1546

Sursa foto: https://blog.vivacredit.ro/2018/10/03/faptele-bune-se-tin-lant-la-viva-credit/

 

Este al doilea an în care Viva Credit susține eforturile Asociației Climb Again de a oferi cât mai multor copii cu dizabilități din România șansa unei terapii altfel – escalada. Dacă în 2017 Viva Credit s-a alăturat pentru prima dată Asociației Climb Again, într-un demers prin care copiii nevăzători au putut practica escalada, iată că în acest an, povestea acestui parteneriat a continuat cu un proiect mult mai ambițios – Inaugurarea Centrului Climb Again.

 

Centrul Climb Again este singurul centru de terapie prin cățărare dedicat copiilor și tinerilor cu dizabilități. Aici vor avea șansa să practice diferite activități, sub atenta supraveghere a unei întregi echipe de specialiști, care asigură o abordare terapeutică integrativă.

 

 

Numărul de copii cu dizabilități din România (senzoriale, psihice sau intelectuale) se ridică la aproximativ 60.000. Pentru că este un sport ce permite o abordare personală pentru găsirea rapidă a unei soluții, depășirea obstacolelor și atingerea obiectivului final, escalada oferă șansa persoanelor cu dizabilități să facă pași mici dar siguri către integrare, lăsând astfel în urmă prejudecățile unei societăți învățate să marginalizeze.

 

Iată care sunt beneficiile practicării escaladei pentru copiii și tinerii cu dizabilități:

 

  • Dezvoltarea abilităților de viață independentă;
  • Creșterea încrederii în forțele proprii;
  • Îmbunătățirea imaginii de sine;
  • Stimularea psihomotricității;
  • Dobândirea unor noțiuni disciplinare de bază;
  • Trăirea unor experiențe individualizate;
  • Învățarea curajului de a depăși imposibilul.

 

In noul centru, copiii cu nevoi speciale vor avea parte și de ședințe de kinetoterapie, antrenamente fizice și consiliere psihologică.

 

Preocupata de îmbunatățirea calității vieții segmentelor de populație dezavantajate, Viva Credit susține eforturile Asociației Climb Again de a scoate în evidență calitățile și abilitățile copiilor cu dizabilități, printr-o abordare creativă și curajoasă. De aceea, si-a oferit sprijinul financiar pentru amenajarea camerei de terapie din cadrul Centrului Climb Again. În această cameră au loc ședințe individuale de psihoterapie, terapie prin joc, terapie comportamentală, ședințe individuale de consiliere psihologică pentru părinți, grupuri de dezvoltare personală cu diverse teme și grupuri de socializare pentru copiii cu TSA.

 

Odată cu lansarea Centrului Climb Again, aproximativ 2000 de copii cu dizabilități (o cifră de aproximativ 10 ori mai mare față de media anilor precedenți) vor avea acces în fiecare an la o terapie alternativa, pentru o integrare mult mai lină în societate, consolidată pe încredere în forțele proprii și dobândirea independenței.

 

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă. Încă din 2014, Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii copii și-au schimbat radical stilul de viață și au evoluat incredibil de mult. Unii dintre ei și-au găsit serviciu, alții (nevăzătorii) au trecut peste bariera de-a ieși pe stradă cu bastonul sau chiar fac performanță la competiții naționale și internaționale de paraclimbing.

 

Viva Credit este prima companie din România specializată în împrumuturi rapide, oferite 100% online. Misiunea Viva Credit este de a oferi oamenilor sprijinul financiar de care au nevoie pentru rezolvarea unor nevoi urgente.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here