Vine primavara si, o data cu ea, iesirile la iarba verde. Afla ce interdictii iti sunt impuse de lege, atunci cand mergi la un picnic!

0
670
picnic-iarba-verde-gratar

picnic-iarba-verde-gratarPresedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind desfasurarea activitaţii de picnic, care stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate.

Legea a fost adoptata pe 21 februarie de Camera Deputaţilor, principala prevedere fiind ca este interzisa organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate dotate cu facilitaţi si utilitaţi.

Potrivit legii, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitaţilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitaţi si facilitaţi pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitaţilor.

Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje. Acestia vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitaţile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce ţigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei. .

Proiectul defineste picnicul ca „orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenţa publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitaţilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului”. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here