Videanu: Am obtinut o reducere cu 13 dolari a pretului platit la gazele importate de la Wintershall

0
524
adriean-videanu

adriean-videanuMinistrul Economiei, Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa, ca a obtinut, in cadrul vizitei la Moscova, reducerea cu 13 dolari a pretului platit pe mia de metri cubi de gaze furnizate de Wintershall si ca este increzator ca tarifele vor mai scadea treptat.

 

„Am adresat rugamintea presedintelui Gazprom, Alexei Miller, sa ne sprijine in reducerea pretului la importul de gaze. Exista aceasta disponibilitate, am redus cu 13 dolari pretul cu Wintershall, deci este un pas important. Sunt increzator in reducere treptata a pretului gazelor importate”, a afirmat Videanu.

El nu a precizat la ce nivel a ajuns pretul gazelor din import, dar a afirmat ca pretul negociat initial era 365 dolari pe mia de metri cubi, iar „in aceasta perioada” gazele au fost inmagazinate la pretul de 352 dolari pe mia de metri cubi.

„Suntem in negocieri daca pretul va fi mentinut pana la finele anului, eu mizez pe mai mult”, a adaugat Videanu.

Totodata, Romania ar putea importa direct gaze de la Gazprom, dupa ce expira contractele cu intermediarii.

„In 2012 exista disponibilitatea sa avem o relatie directa cu Gazprom la importul de gaze, acest lucru va fi determinat si de modul in care vom reusi sa colaboram pana atunci”, a mai spus Videanu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here