Vernisaj expozitie “Atinge, simte, priveste”

0
664

Liceul pentru Deficienti de Vedere, Cluj-Napoca, in colaborare cu Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza miercuri, 04 aprilie 2012, ora 11.00,  vernisajul expozitiei „ ATINGE,  SIMTE,  PRIVESTE”.
Lucrarile vor fi expuse in salile de expozitii temporare ale Muzeului de Arta Cluj-Napoca, Piata Unirii, nr. 30, in perioada 04 – 15 aprilie 2012.

Expozitia este rezultatul unui proiect de parteneriat care se deruleaza incepand cu anul 2009 intre Liceul pentru Deficienti de Vedere si Muzeul de Arta Cluj–Napoca.
Scopul parteneriatului este desfasurarea de activitati specifice de pedagogie muzeala si de educare a simtului estetic si artistic al elevilor cu deficiente vizuale in vederea includerii acestora printre vizitatorii activi ai muzeului.
Obiectivele urmarite sunt:
Facilitarea accesului persoanelor cu deficiente vizuale la Expozitia Permanenta a Muzeului de Arta Cluj-Napoca;
Cresterea nivelului cultural al persoanelor cu deficiente de vedere prin imbogatirea educatiei artistice a acestor elevi;
Integrarea sociala a tinerilor cu deficiente vizuale in viata cultural-artistica a orasului.
Activitatile din cadrul proiectului de parteneriat se desfasoara in atelierele Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, in cele ale Sectiei Pedagogia Artelor – Universitatea de Arta si Design, Cluj precum si in cadrul atelierului de creatie al Muzeului de Arta Cluj-Napoca.
in cadrul activitatilor de pedagogie muzeala, elevii cu deficiente de vedere sunt implicati si motivati sa realizeze picturi inedite, originale, dar si lucrari si transpuneri tactile – replici ale unor picturi cu o valoare artistica deosebita precum: „Calaretul albastru” de Hans Mattis-Teutsch, „Natura statica” de Alexandru Ciucurencu. Astfel, este stimulata creativitatea prin cunoasterea si utilizarea unor tehnici plastice cat mai variate de exprimare artistica: colaj textil amestecat(combinat, mixat) cu materiale neconventionale si lut.
Activitatile se desfasoara cu sprijinul studentilor Sectiei Pedagogia Artelor din cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, sub coordonarea Conf. univ. dr. Ioana Antoniu, Lector univ. dr. Mihaela Gorcea,  cadru didactic asociat dr. Cristina Metea.
Elevii cu deficiente de vedere din clasele IV-XII, Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca sunt coordonati de Elena – Daniela Bodea, profesor de educatie plastica/vizuala/artistica.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here