Veniturile Vodafone Romania au scazut in primul trimestru desi numarul clientilor a crescut

0
939

Vodafone a inregistrat venituri din servicii de 150 milioane lire sterline (177 mil. euro) in Romania in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, perioada aprilie-iunie, in scadere cu 4,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in conditii comparabile, ajustat pentru variatia ratelor de schimb, informeaza Mediafax.

Excluzand impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 1,1%, comparativ cu aceeasi perioada a anului fiscal precedent, potrivit unui comunicat transmis de Vodafone.

„Ne bucuram sa vedem o crestere a afacerilor in primul trimestru al anului financiar, incheiat la 30 iunie 2013, ceea ce confirma tendinta pozitiva pe care o anticipam in trimestrele anterioare. Daca excludem impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile noastre din servicii au crescut de la un an la altul. Aceasta crestere se datoreaza succesului pachetelor RED in randul clientilor nostri, atat consumatorii individuali, cat si companii. si in acest trimestru am avut o crestere puternica a veniturilor din date mobile, de 26%, fata de anul trecut. in general, rezultatele noastre sunt bune, fiind sustinute de adoptia ridicata a pachetelor RED de catre utilizatorii romani”, a declarat Inaki Berroeta, presedinte si director general al Vodafone Romania.

Numarul de clienti ai Vodafone Romania a crescut cu 57.064 fata de trimestrul precedent, intervalul ianaurie-martie, la 8,138 milioane de clienti. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de clienti a crescut cu 339.943.

La 30 iunie, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartele preplatite 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au inregistrat o crestere de 0,3 puncte procentuale fata de trimesttrul precedent si cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) s-a situat in primul trimestru al anului fiscal in curs la 6,5 euro, comparativ cu 6 euro in precedentul trimestru si 7,2 euro in perioada similara a anului precedent, se arata in raportul financiar al grupului britanic.

Veniturile din date mobile au crescut cu 26,3% fata de trimestrul similar din anul fiscal trecut.

Veniturile din servicii la nivelul intregului grup britanic au scazut in primul trimestru cu 3,5%, in baza organica, la 10,16 miliarde de lire sterline (12 miliarde de euro).

(Suma in euro a fost calculata la cursul de 1,18 euro pentru o lira sterlina, recomandat pentru perioada aprilie-iunie in raportul financiar al grupului britanic Vodafone)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here