Vanghelie: Sunt dispus sa colaborez cu Guvernul si Basescu pentru a atrage investitii straine

0
768
maini-multe

maini-multePrimarul Marian Vanghelie a declarat, dupa o intalnire avuta miercuri cu oficiali ai Departamentului de Comert al SUA, ca este dispus sa faca orice efort, inclusiv de a colabora cu Guvernul Boc si cu presedintele Basescu, pentru a atrage investitiile straine in Romania,

in special pe cele din SUA. Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, agentiei MEDIAFAX, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a intalnit, miercuri, cu Jay Burgess si Ryan Barnes, inalti oficiali ai Departamentului de Comert al SUA, pentru a identifica posibilitatile de atragere a unor investitori americani in Romania.

In timpul discutiilor, care au avut loc la sediul Departamentului de Comert al SUA, din Washington, primarul Marian Vanghelie a subliniat faptul ca Romania este un loc excelent pentru investitii, se precizeaza in comunicat.

Vanghelie a declarat, dupa intalnire, ca „romanii reprezinta cea mai muncitoare, calificata si serioasa resursa umana din Europa de sud-est”, el apreciind ca „investitiile straine vor conduce la crearea de locuri de munca si vor stimula economia”.

„Sunt dispus sa fac orice efort, inclusiv acela de a colabora cu actualul Guvern si cu presedintele Basescu, pentru a atrage investitiile straine in Romania – in special pe cele din Statele Unite ale Americii, avand in vedere faptul ca situatia economica a tarii noastre este la pamant”, a adaugat Marian Vanghelie, potrivit comunicatului mentionat.

Sursa citata mentioneaza ca oficialii Departamentului de Comert al SUA au dat asigurari de colaborare si asistenta, in incercarea primarului Vanghelie de a atrage, in Romania, investitori din Statele Unite, stabilind, in acest sens, un calendar de contacte pentru perioada urmatoare.

O delegatie a PSD Bucuresti, condusa de liderul filialei, primarul Sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, se afla intr-o vizita la Washington, in perioada 18-21 ianuarie, la invitatia fostului ambasador american Richard W. Carlson, vicepresedinte al Fundatiei pentru Apararea Democratiei din SUA. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here