Erou umilit in Romania: Pensia lui Prunariu a fost redusa cu 70% in urma recalcularii

0
630
nava-cosmica

nava-cosmicaEste erou recunoscut pe plan mondial, dar a ajuns sa fie umilit in propria tara. Singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic, Dumitru Prunariu, in prezent general maior in rezerva, a primit pensia redusa cu 70%, titreaza MEDIAFAX.

Si asta pentru ca statul i-a scos din acte cei trei ani de sedere in fosta URSS, perioada in care s-a pregatit chiar pentru istoricul zbor in spatiu.Singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic, Dumitru Prunariu, in prezent general maior in rezerva, a primit pensia redusa cu 70%.

„Nu stiu pe ce motive. Cert este ca am primit 30% din pensia veche. Mi-ajunge sa platesc intretinerea pe doua luni la bloc unde stat in conditii de iarna. Deci nu este o pensie cu care se poate trai la un anumit standard. Consider ca orice lege retroactiva este anticonstitutionala. Se face o discriminare crasa pe anumite clase profesionale in Romania. Magistratii nu sunt atinsi deloc si au pensii mult mai mari decat militarii”, a declarat Dumitru Prunariu pentru Realitatea TV.

Varujan Vosganian, vicepresedintele PNL, a declarat, in cadrul emisiunii Realitatea te priveste de la Realitatea TV, ca Prunariu este un erou al Romaniei.

„Dumitru Prunariu era pe vremea aceea erou al Uniunii Sovietice, ceea ce era o distinctie uluitoare pentru statul sovietic, iar pentru Romania avea cele mai inalte distinctii ale statului roman si a fost o mandrie pentru noi. Acest om astazi a anuntat ca de semenea pensia sa a fost diminuata si ca se face parte in actiunile importiva statului roman. Cand ajunge statul roman sa lupte cu singurul roman care a facut parte dintr-o expeditie care a zburat in cosmos, ce sa mai spunem… Avem un caz care este simbol pentru romani, Dumitru Prunariu, e un erou in viata al statului roman care protesteaza impotriva lipsei de respect a autoritatilor”, a spus Vosganian.

Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, primul roman care a patruns in spatiul cosmic, a fost ales anul trecut presedinte al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic – ASE Europe, in cadrul celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here