Utilaje agricole: 3 sfaturi de care merita sa se tina cont la achizitionarea unui excavator second hand. Iata ce spun informatiile de specialitate!

0
1018

 

Sursa foto:  https://www.pexels.com/photo/aerial-photo-of-milling-truck-on-field-harvesting-crops-1595107/

 

La momentul actual, agricultura a ajuns unul dintre cele mai exploatate domenii din Romania, ca urmare a beneficiilor care pot fi obtinute de pe urma acestei industrii. Asadar, pe langa o echipa profesionista de angajati, fermierul patron va avea nevoie si de niste utilaje agricole cat se poate de profesioniste pentru ca lucrul pamantului sa se desfasoare in conditii favorabile.

 

Asadar, atunci cand vine vorba de achizitionarea unor excavatoare de tip second hand, este important ca fermierul sa tina cont de cateva aspecte importante inainte de a lua decizia de cumparare. Prin urmare, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele criterii de care trebuie sa se tina cont intr-o astfel de situatie.

Utilaje agricole: 3 sfaturi esentiale la cumpararea unui excavator second hand

Printre principalele aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand vine vorba de achizitionarea unui excavator second hand se numara urmatoarele elemente:

1. Jocul sau miscarea inelului de rotire

Un inel de rotire deteriorat poate ajunge sa cauzeze numeroase costuri de reparare pentru proprietar, fapt pentru care este recomandat sa se testeze integritatea acestuia la cumparare. De asemenea, este important sa se verifice si daca punctele de conectare a bratului si a cupei se afla in stare buna, acestea, de asemenea, putand sa duca la ingreunarea sarcinilor excavatorului.

2. Crapaturi, curburi si lovituri

Crapaturile nu vor fi niciodata un semn bun atunci cand vine vorba de integritatea excavatorului, mai ales cand acestea se afla in punctele cheie de conectare, cum ar fi intre brat si cupa. De asemenea, existenta unor lovituri mari pe sasiul excavatorului ar putea demonstra faptul ca detinatorul anterior nu a fost atent la operarea aparatului.

3. Scurgeri

Va trebui deschis compartimentul pompei hidraulice si cautate orice fel de urme de scurgeri, fiind necesare sa fie verificate toate furtunurile, conductele si cilindrii. In cazul prezentei unor scurgeri, acestea vor trebui reparate pentru buna functionare a excavatorului.

 

In concluzie, acestea sunt 3 sfaturi de care merita sa se tina cont la achizitionarea unui excavator SH.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here