Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în ediția 2023 a QS World University Rankings

0
725

Ediția 2023 a QS World University Rankings confirmă prezența UVT în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităților ierarhizate, fiind situată între primele 85% dintre universități incluse în ranking. În ediția din 2023 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România, două fiind clasate în zona 1001-1200, iar celelalte 11 în zona 1201-1400. Cinci dintre universități, inclusiv Universitatea de Vest din Timișoara, sunt membre ale Consorțiului Universitaria.
Acest clasament a vizat evaluarea 2464 de universități din locații diferite ale lumii, dintre care 1422 de universități s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță:
  • reputaţia academică – 40%,
  • reputaţia în rândul angajatorilor – 10%,
  • raportul studenţi/facultate – 20%,
  • raportul citări/lucrări – 20%,
  • cadre didactice din străinătate – 5%,
  • studenţi din străinătate – 5%.

Despre acest clasament academic internațional, rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază: „UVT, ca universitate a alianțelor europene, își urmează strategia de internaționalizare prin orientarea programelor noastre de cercetare pe baza reperelor cercetării și cunoașterii europene și internaționale. Ierarhia QS World University Rankings, în care UVT se califică printre cele mai vizibile universități românești din plan internațional, este un indicator relevant și o importantă confirmare a orientării strategice a comunității academice a UVT.

QS World University Ranking publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele 9 rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național.

INFO: la adresa topuniversities.com

__________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here