Uniunea Europeana intensifica presiunea asupra Bucurestiului

0
751
uniunea-europeana

uniunea-europeanaLiderii europeni planuiesc sa trimita reprezentanti care sa supravegheze respectarea obligatiilor asumate de Romania in privinta democratiei, intensificand presiunea asupra Bucurestiului in contextul actualei crize politice, relateaza Financial Times (FT) in editia electronica de marti.

Acest membru nou din Balcani al Uniunii Europene (UE) va primi termen pana la sfarsitul anului sa dea curs cererilor Comisiei Europene (CE), prin care sa reafirme statul de drept si independenta sistemului sau judiciar, scrie Financial Times.

Se asteapta ca un raport sensibil care evalueaza progresele inregistrate de Romania in domeniile luptei impotriva coruptiei si aducerii sistemului sau judiciar catre normele europene, asteptat miercuri, sa avertizeze ca lupta pentru putere de la Bucuresti risca sa anuleze toate eforturile intreprinse de aceasta tara in ultimii ani, adauga ziarul.

„Romania s-a descurcat foarte bine in privinta modernizarii (sistemului) sau judiciar si lupta impotriva crimei organizate, dar evenimentele recente au schimbat totul”, a declarat un oficial familiar cu raportul. „Evenimentele recente risca un revers al progreselor realizate pana acum”, a adaugat aceasta sursa, a carei identitate nu este dezvaluita de catre Financial Times. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here