Ungureanu va prelua interimarul la Ministerul Mediului: Am luat nota de demisia lui Laszlo Borbely

0
623
mediu-natura-ecologie

mediu-natura-ecologiePremierul Mihai Razvan Ungureanu a confirmat, joi, ca Laszlo Borbely i-a inaintat, la finalul discutiei de la Guvern, demisia din postul de ministru al Mediului si a anuntat ca va prelua portofoliul acestui minister pana la numirea unui inlocuitor. El a precizat, la postul public de radio, ca a transmis presedintelui

Traian Basescu demisia lui Borbely, fara sa propuna un nou ministru. Premierul nu a dorit sa spuna daca demisia a fost depusa la solicitarea sa.
Declaratiile premierului la RRA:

Daca motiunea are ca motiv UMF Targu Mures este una dintre rarele ocazii in care exista motiune pentru simplul fapt ca Guvernul a respectat o lege. Este o motiune care nu mai are obiect, pentru ca UMF s-a angajat sa puna in aplicare acel HG. E nevoiede o motiune de cenzura pentru a parbusi un Guvern care abia s-a instalat. Daca trece aratam exact ceea ce nu trebuie: ca Romania este instabila politic, ca schimbarea de Guverne nu duce la altceva decat la semianarhie institutionala. Este riscant si complet daunator la adresa stabilitatii nosatre politice si economice.

Referitor la exploatarea gazelor de sist: Nu cunosc despre un acord de exploatare a gazelor de sist. Nu exista nicaieri expresia gaz de sist. Este un acord petrolier si vorbim despre un acord petrolier. Ce se intampla acolo este pur si simplu o prospectare. Este o faza foarte incipienta. Senzatia mea este ca evitam sa ne aducem aminte ca aceste lucruri nu sunt deloc noi. Ceea ce urmeaza pentru compania care incearca sa faca prospectiunile si pentru stat va fi tratat in interiorul unui contract comercial.

Referitor la CupruMin: A fost scosa la vanzare o companie miniera complet neprofitabila. Va fi vorba si de o redeventa, dar va trebui sa vedem care va fi planul de exploatare al cumparatorului. in acest moment este un pla de privatizare. Ce profit si cum il va aduce va ramane de vazut. si in perioada comunista exploatarea era tot neprofitabila.

In absenta unui alt nume, pe durata interimatului, voi prelua portofoliul. Ma bucur ca un om care a dovedit demnitate pe tot parcursul activitatii sale isi poate dovedi nevinovatia si evita ca suspiciuni sa planeze asupra prezentei sale in Cabinet. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here