Ungaria: Patru romani au murit in urma coliziunii frontale intre un autocar romanesc si un camion sloven

0
538
car-accident-victime

car-accident-victimeCinci persoane au murit si altele au fost ranite, marti, in urma coliziunii frontale dintre un autocar romanesc si un camion sloven pe autostrada M70 din Ungaria. Patru cetateni romani si soferul unui TIR slovac si-au pierdut viata in accidentul din Ungaria, iar alti 23 de romani au fost raniti,

fiind transportati la spital, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, atasatul de interne al Romaniei la Budapesta, Ion Bente.

Conform sursei citate, accidentul s-a produs la ora locala 4.50 (5.50 ora Romaniei), in Ungaria, in apropiere de granita cu Slovenia, cand un autocar apartinand firmei Atlassib a intrat in coliziune cu un TIR inmatriculat in Slovacia.

Autocarul romanesc efectua o cursa pe relatia Romania- Spania.

Directorul Atlassib, Daniel Micu, a declarat pentru MEDIAFAX ca autocarul se indrepta catre Spania si transporta pasageri din toate orasele mari din Romania.

„Autocarul a iesit aseara (luni – n.r.) din tara pe la Arad si se indrepta catre Spania. De la Bucuresti pana la Arad autocarul a preluat pasageri din toate marile orase”, a declarat Micu.

Acesta a precizat ca un alt autocar al firmei a plecat catre locul accidentului pentru a prelua ceilalti pasageri.in urma impactului, si-au pierdut viata doi soferi romani si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul TIR-ului.

Potrivit lui Ion Bente, au fost ranite 23 de persoane din autocarul romanesc, care au fost transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmand ca in functie de gravitatea leziunilor sa se decida daca raman la aceasta unitate medicala sau daca sunt transferate la alte spitale.

Oficiali din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenta consulara.

in autocarul romanesc se aflau 40 de persoane – doi soferi si 38 de pasageri.

seful politiei locale, Janos Tiborcz, a declarat ca accidentul s-ar fi produs dupa ce autocarul romanesc a intrat pe contrasens si s-a ciocnit cu un TIR inmatriculat in Slovenia. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here