Ungaria, amenintata cu procedura de infringement din cauza unei taxe

0
659
infringement

infringementComisia Europeana ar putea lansa o procedura de infringement impotriva Ungariei, pe 27 septembrie, din cauza planurilor autoritatilor de la Budapesta de a introduce o taxa pe tranzactiile financiare in 2013 inclusiv pentru banca centrala.

Surse din Uniunea Europeana au confirmat ca, pe langa Banca Centrala Europeana (BCE) si Executivul UE are „indoieli foarte serioase” ca impunerea acestei taxe inclusiv bancii centrale este conforma cu reglementarile comunitare, relateaza Portfoliu.hu.

Decizia de deschidere a procedurii de infringement nu a fost inca luata, dar portalul ungar Bruxinfor scrie ca totul indica aceasta directie, daca guvernul de la Budapesta nu va modifica prevederile noii legi pana la sfarsitul acestei luni, astfel incat banca centrala sa fie exceptata de la plata taxei.

Comisia Europeana a anuntat in luna iulie ca analizeaza compatibilitatea legii ungare privind taxa pe tranzactiile financiare cu Tratatul UE.

Negociatorul sef al Ungariei cu FMI, Mihaly Varga, a declarat la sfarsitul lui iulie ca opinia CE este importanta, iar Budapesta ar putea fi dispusa la concesii, daca va fi necesar pentru finalizarea negocierilor cu FMI si UE pentru un nou program preventiv de ajutor. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here