Un directorul APIA cercetat pentru subventii ilegale a fost repus in functie

0
597

Directorul executiv al APIA Suceava, Eugen Mogos, care a fost suspendat din functie dupa ce procurorii DNA au inceput cercetarile in cazul sau intr-un dosar privind acordarea ilegala de subventii agricole a fost repus in functie, dar intra in concediu de odihna, informeaza Mediafax.

Mogos a declarat ca de miercuri a incetat suspendarea sa din functia de director executiv al APIA Suceava.

„De ieri mi-am reluat activitatea”, a spus directorul APIA Suceava.

El a mentionat ca urmeaza sa intre in concediu de odihna, iar dupa aceasta perioada sa-si desfasoare activitatea intr-un alt centru judetean al APIA.

„La intoarcerea din concediu e posibil sa merg intr-un alt centru judetean pentru o perioada de timp”, a spus Mogos, care a adaugat ca aceasta detasare la un centru din alt judet se va face la solicitarea procurorilor DNA.

Mogos a precizat ca in dosar se continua cercetarile si ca este posibil sa mai fie chemat la audieri. El nu a dat alte detalii in privinta anchetei din acest caz, si nici in ceea ce priveste incetarea suspendarii sale din functia de director executiv al APIA Suceava.

Directorul general al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, Dorel Gheorghe Benu, directorul APIA Suceava, Eugen Mogos, directorul adjunct al APIA Suceava Delia Moldoveanu si alte cinci persoane sunt cercetati intr-un dosar de acordari ilegale de subventii agricole in judetul Suceava.

Cercetarile in acest dosar vizeaza admiterea la plata a unor cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafata sau in domeniul zootehnic, unor persoane fizice, juridice, parohii si manastiri care nu indeplineau conditiile de eligibilitate. Din documentele anchetatorilor a reiesit ca in anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare, iar in 2013 alte 213 dosare de subventii pentru parohii si manastiri din judetul Suceava.

Ancheta vizeaza subventii acordate in perioada 2012-2014, prejudiciul estimat fiind de peste cinci milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here