Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

0
1187

 

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition aduc pe scena operei bucureștene Opera Maghiară din Cluj Napoca cu La Rondine, Opera din Braşov cu Il Trittico, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi cu La Bohème și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța cu Tosca.

„Muzica lui Puccini înseamnă pasiune, o adevărată marcă componistică, ce se transmite intactă și astăzi, după 100 de ani. Și pentru transmiterea acestui mesaj ne aflăm acum aici.”Luigi Vianni – Director Fondazione Giacomo Puccini, Luca

Spectacolul La Rondine de G. Puccini, este titlu cu care vine la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition joi, 13 iunie, ora 19:00, pe scena ONB, Opera Maghiară din Cluj Napoca, care reuşeşte – ca de fiecare dată în ultimii trei ani –, să surprindă prin curajul şi unicitatea alegerilor repertoriale, marcând faptul că este prima companie de operă care a venit în turneu la Bucureşti în urmă cu mai bine de un secol şi jumătate. 1860 cu 11 titluri jucate în prezenţa în Alexandru Ioan Cuza.

„Ne bucurăm că avem invitați din toată țara și din străinătate, și sperăm că vă putem oferi, ca și în anii trecuți, spectacole de mare clasă, de bună calitate și că veți gusta și vă veți bucura împreună cu noi de ce ceea ce veți vedea.” Daniel Magdal – Director Artistic al ONB

Il Trittico – mai exact cele trei opere pucciniene într-un act Il Tabarro, Suor Angelica, Gianni Schicchi, capodopere din care orice iubitor de operă cunoaşte celebra arie O mio babbino caro – va fi prezentat vineri, 14 iunie, ora 19:00, la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition de compania Operei din Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Cristian Sandu (invitat), iar scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea.

La Bohème de G. Puccini, va fi prezentat sâmbătă, 15 iunie, ora 19:00 pe scena operei bucureştene de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța prezintă duminică, 15 iunie, ora 19:00, pe scena ONB, spectacolul Tosca de G. Puccini, în încheierea Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition. Istoria spune că Puccini a ales-o pe Hariclea Darclée pentru a o interpreta pe eroina principală în premiera operei Tosca, iar aceasta este cea care i-a sugerat introducerea unei arii pentru soprană în actul al doilea, astfel născându-se celebra Vissi d’arte.

https://youtu.be/ABQmzqnLMoA

(Jurnal de Festival – Ziua 1 – Bucharest Opera Festival 2024 – La Fanciulla del West – ONR Cluj)

https://youtu.be/jOLnL5sPkWM

(Jurnal de Festival – Ziua 2 – Bucharest Opera Festival 2024 – Gala Puccini 100 – Daegu Opera)

https://youtu.be/2u5VgvRLEio

(Jurnal de Festival – Ziua 3 – Bucharest Opera Festival 2024 – Manon Lescaut – Opera Budapesta)

Anul centenar puccinian este marcat la Opera Națională București prin cea de-a treia ediție Bucharest Opera Festival care se va desfășura în perioada 7-16 iunie 2024.

Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition are pe afiş în cele 10 seri de festival, nu mai puţin de 8 producţii din creația marelui compozitor, un spectacol semi-staged, o gală de operă și 10 teatre: Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Daegu Opera Festival din Coreea, Opera Națională Română Iaşi, Opera Naţională Română din Cluj Napoca, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera din Braşov, Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi şi, bineînţeles, Opera Naţională din Bucureşti.

Programul festivalului este disponibil în link-ul: https://operanb.ro/calendar/?luna=06&anul=2024

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Beciul Domnesc, BCR, Retele Electrice Muntenia și PPC Energy Services

Parteneri: Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, Laguna, Market Aroma, Seroussi, Yokko The Fashion Store, Marelbo, Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Electrolux, Sansha

Partener de mobilitate: Suzuki

Parteneri media: Digi24, Europa FM, Euronews România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, CursDeGuvernare, Grupul de Presă SEMNAL, Nine O’Clock, Mediatrust

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here