ULTIMA TRANZACTIE ESOP CONSULTING: 1.300 mp inchiriati de Rina Group, in Cotroceni

0
770
esop-birouri

esop-birouriCa urmare a extinderii activitatii din Romania, organismul de certificare de sorginte italiana RINA prezent pe piata locala din 2006, isi muta sediul in zona Cotroceni, printr-o tranzactie intermediata de firma de consultanta imobiliara ESOP Consulting.
Noul spatiu de birouri al Rina Group se intinde pe o suprafata de 1.300 mp.

„Achizitiile si preluarile de firme genereaza nevoia de relocare. in acest an, o pondere de 18-20% din cererea de spatii o reprezinta dorinta de a strange sub acelasi acoperis (one roof) o companie mama  si firmele din cadrul grupului sau”, a declarat Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta ESOP Consulting.

In decembrie 2011, Rina Group a finalizat achizitia organismului de certificare local, SIMTEX Organismul de Certificare SRL, care este activ in domeniul certificarii sistemelor de management si produselor, avand peste 15 ani de experienta pe piata romaneasca.

De curand, RINA SIMTEX a cumparat pachetul integral de actiuni detinut de Ministerul Economiei la ISCIR CERT SA, astfel RINA Group isi consolideaza pozitia in domeniul sectoarelor de certificare, inspectie si formare profesionala.

Comasarea spatiilor de birouri in aceeasi cladire (actiunile cunoscute drept „one roof projects” in cadrul multinationalelor), de catre un grup de firme prezinta urmatoarele avantaje, potrivit lui Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta ESOP Consulting:

O mai mare putere de negociere la inchiriere, pentru ca o suprafata mai mare genereaza automat si un interes mai mare al proprietarului cladirii si implicit o mai mare flexibilitate privind stabilirea nivelului chiriei
Se pot uni mai multe departamente, precum cele de contabilitate, resurse umane, administrare a cladirii si implicit se face o economie de personal
Se consolideaza cultura organizationala, angajatii sunt mai motivati atunci cand fac parte dintr-o organizatie mai mare si mai puternica
Se face economie la anumite servicii de intretinere a spatiilor de birouri.

Rina Group este o companie italiana, ce are 120 birouri in 42 de tari si 1.600 de angajati. Rina Group a fost infiintat in urma cu 150 ani in Genova, cand si-a inceput activitatea ca si clasificator de nave.  intre timp, Rina Group si-a diversificat activitatea cu numeroase servicii precum cele de certificare, produs, instruire de personal s.a.m.d.

DESPRE ESOP Consulting
ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 10 ani in piata birourilor. ESOP este lider pe segmentul inchirierilor de birouri catre companii medii, oferind solutii atat start-up-urilor romanesti, cat si reprezentantelor straine ce deschid filiale in Romania. Pe segmentul corporate, ESOP a fost implicat drept broker co-exclusiv in cel mai mare proiect integrat din zona centrala a Bucurestiului, SEMA PARC – Etapa I si a asisitat in relocare de-a lungul timpului companii precum COSMOTE, ENEL, IPSOS Interactive Services, KONICA MINOLTA, MEGA IMAGE, SBS Broadcasting, LUGERA & MAKLER si altii.
PENTRU DETALII SUPLIMENTARE: Maria Neda, PR&Media, Tel: 0730.55.22.11, Email : [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here