Uioreanu: Guvernul si presedintele Basescu sa emigreze si sa isi caute slujbe in strainatate

0
587
horea-pnl

horea-pnlDeputatul PNL Horea Uioreanu sustine ca Guvernul Boc si presedintele Traian Basescu ar trebui sa emigreze si sa isi caute slujbe bine platite in strainatate, „care sa le permita sa trimita bani in tara pentru relansarea economiei”.

 Afirmatia este facuta in contextul in care, recent, presedintele Basescu a declarat, la TVR, raspunzand unei intrebari, ca fenomenul migratiei fortei de munca din Romania in statele UE nu ar mai trebui privit ca o tragedie, ci ca exercitarea unui drept care confera romanilor posibilitatea de a munci acolo unde conditiile sunt cele mai bune.

Deputatul liberal sustine, intr-un comunicat de presa transmis duminica, faptul ca Romaniei ii va fi mult mai bine fara „inflatia de portocaliu”.

„Pentru ca premierul, presedintele Romaniei si intreg PDL jura ca sunt preocupati doar de bunastarea natiunii, ii rog sa si demonstreze acest lucru, iar membrii Guvernului sa uzeze de dreptul de a emigra, cu tot cu presedintele Traian Basescu, si de a-si cauta slujbe in strainatate. Slujbe bine platite, care sa le permita sa trimita in tara bani pentru relansarea economiei”, se arata in documentul citat.

Deputatul PNL a precizat ca guvernantii pot sa ia cu ei pe cine doresc, „si masinile, si broastele testoase plimbate de la Primaria Cluj-Napoca la Palatul Victoria”. „Sa ne ramana medicii, filozofii, profesorii sa se odihneasca in cele doua luni de vacanta de vara, chiar daca nici unii, nici altii nu au salarii de 6.000 de lei dupa 30 de ani de munca. Cred ca sunt destul de rezonabil si nu dramatizez cand spun ca, fara inflatia de portocaliu, in mod cert ne va fi mult mai bine”, a subliniat Horea Uioreanu.

Deputatul PNL a mentionat ca, dupa prezentarea datelor unui sondaj de opinie in care 86 la suta dintre romani sustin ca ar parasi tara, presedintele Traian Basescu si-a luat in serios rolul de „salvamar al PDL” si a declarat „ca nu trebuie sa mai facem o drama din faptul ca ne pleaca medicii, iar profesorii, care au doua luni de concediu, sa fie rezonabili”.

„Socoteala presedintelui Basescu si a PDL e simpla: daca 86 la suta dintre romani ar emigra, PDL ar ramane cu prietenii, ar castiga din nou alegerile si ar continua sa conduca tara si «Gradina Carpatilor». Nu prea ar mai fi cine sa construiasca opt kilometri din centura Iasiului, sa o termine pe cea a Clujului si sa finalizeze inca zece kilometri de autostrada, dar asta nu ar constitui o problema grava, ca tot nu ar avea cine sa circule pe drumurile astea”, a sustinut Horea Uioreanu.

El a adaugat ca Romania ar urma sa devina, astfel, „singura tara din lume fara someri, fara bolnavi, fara oameni lipsiti de adapost, nepoluata si nepopulata”.

Presedintele Traian Basescu a tinut, miecuri seara, la TVR, sa le multumeasca romanilor care muncesc in strainatate pentru ceea ce fac indirect pentru tara lor, nealegand varianta de a se intoarce si a solicita ajutor de somaj, Romania avand deja la acest capitol un fond deficitar. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here