UE cere incetarea violentelor si a varsarii de sange in Egipt

0
617

Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a cerut sambata „incetarea violentelor, pentru a pune capat varsarii de sange” din Egipt, unde protestele violente continua pentru a cincea zi. „Cer incetarea violentei, pentru a pune capat varsarii de sange, si eliberarea tuturor celor arestati sau consemnati la domiciliu din motive politice

(…), precum si declansarea procesului de reforma necesar”, se arata intr-un comunicat oficial.

Van Rompuy si-a exprimat speranta sincera „ca promisiunile de deschidere ale presedintelui (egiptean, Hosni) Mubarak se vor traduce in actiuni concrete”.

Protestele de strada din Egipt, de o amploare fara precedent de la venirea la putere a lui Mubarak, s-au soldat cu cel putin 45 de morti si peste 2.000 de raniti. Mubarak a promis, vineri seara, schimbarea guvernului si o serie de reforme democratice, insa manifestantii si-au continuat protestele si sambata.

Herman Van Rompuy s-a declarat „profund ingrijorat de spirala violentei, care duce la o situatie in care dialogul devine si mai dificil”.

„Istoria a demonstrat ca si dialogul poate duce la schimbare, intr-un mediu favorabil, fara utilizarea fortei sau masuri de represiune militare”, a adaugat el. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here