UE a adoptat o serie de sanctiuni economice impotriva Rusiei

0
507

Uniunea Europeana a adoptat marti, pentru prima data, o importanta serie de sanctiuni economice contra Rusiei, pentru a-l constrange pe presedintele Vladimir Putin sa nu mai sustina actiunile destabilizatoare din Ucraina, informeaza Mediafax.

„Un acord politic a fost gasit pentru o serie de sanctiuni economice”, in cursul reuniunii ambasadorilor celor 28 de state membre, a anuntat un purtator de cuvant al Serviciului diplomatic european.

Sanctiunile vizeaza blocarea accesului la pietele financiare europene, interzice vanzarile de armament, comertul cu tehnologii sensibile si cu bunuri de uz militar si civil.

In plus, Bruxellesul a decis blocarea activelor a patru oameni de afaceri rusi apropiati ai presedintelui Vladimir Putin, acuzati ca beneficiaza de anexarea Crimeei.

Identitatile persoanelor si ale entitatilor sanctionate vor fi publicate miercuri in Jurnalul oficial al Uniunii Europene. Pe lista sanctiunilor sunt deja 87 de persoane si 20 de entitati.

Herman Van Rompuy: Sanctiunile UE adoptate marti, „un avertisment puternic” adresat Rusiei

Sanctiunile economice adoptate marti de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene vor fi un „avertisment puternic” adresat Rusiei, dar vor fi anulate daca liderii rusi vor inceta actiunile care au rolul destabilizarii Ucrainei, afirma presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

„Sanctiunile decise astazi de Uniunea Europeana sunt un semnal puternic adresat liderilor Federatiei Ruse: destabilizarea Ucrainei sau a altor tari vecine va comporta costuri enorme pentru economia rusa”, afirma Herman Van Rompuy. Identitatile persoanelor si ale entitatilor sanctionate vor fi publicate miercuri in Jurnalul oficial al Uniunii Europene. Pe lista sanctiunilor sunt deja 87 de persoane si 20 de entitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here