Udrea, despre intalnirea de la Cotroceni: Nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea o problema

0
626
elena_udrea_copy

elena_udrea_copyMinistrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, pentru „Gandul”, dupa reuniunea de marti de la Cotroceni, ca nu au existat discutii privind schmbarea din functie a premierului Emil Boc, ea sustinand ca „nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea o problema”.

Conform cotidianului citat, Elena Udrea a declarat ca la Cotroceni s-a vorbit despre disponibilizari, dar nu s-au rostit cifre, iar Emil Boc si ministrii „au aflat punctul de vedere” al presedintelui Traian Basescu despre reducerea cheltuielilor.

In plus, a subliniat Udrea, acesta e doar inceputul, presedintele dorind sa prezideze si viitoare sedinte de Guvern. „Am stabilit de comun acord sa avem cat de curand o noua discutie la acest nivel”, a spus ministrul Dezvoltarii.

Nu a fost nicio discutie despre remaniere

Intrebata daca are Emil Boc motive sa se teama ca va fi schimbat din fruntea Guvernului, Elena Udrea a raspuns: „Nu a fost nicio discutie despre remaniere, nici la partid, nici in Guvern, nici in particular. Acum toata lumea preseaza in spatiul public. Cine stie, unii se gandesc ca, daca vorbesc tot timpul despre asta, poate le vine guvernantilor vreo idee. Nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea o problema”.

Basescu a primit lista cu masurile luate de Guvern

In privinta numarului de bugetari care vor fi concediati, Elena Udrea a declarat pentru „Gandul” ca la Cotroceni „nu s-a discutat asa ceva cu cifre”.

„I-a fost transmisa presedintelui lista cu masurile luate de Guvern anul trecut si anul acesta pentru reducerea cheltuielilor. Au aflat ministrii punctul de vedere al presedintelui, iar presedintele a vrut sa vada masurile ca sa se asigure daca ne incadram in termenii acordului cu FMI”, a adaugat Udrea.

Ministrul a evitat insa sa spuna care vor fi masurile noi pe care Guvernul le va lua pentru a reduce cheltuielile. „Sunt masuri care au fost deja luate si o serie de masuri noi. in plus, daca e nevoie, venim si cu alte masuri pe parcurs”, a spus Udrea.

Basescu a cerut remedierea problemele de functionare la nivelul ANI

Membrii Guvernului au fost convocati, marti, la Cotroceni, pentru o discutie in care, potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, printre altele, sa plateasca datoriile statului catre agentii economici.

Potrivit Presedintiei, discutiile dintre Basescu si membrii Guvernului au vizat subiecte referitoare la masuri de reforma care nu mai suporta amanare: reducerea cheltuielilor publice, atat ca efect al reformei in administratia publica la nivel central si local, cat si al unei mai bune tintiri a beneficiarilor sistemului de protectie sociala; procesul de descentralizare; legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

Surse participante la intalnire au declarat, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Basescu a avertizat Guvernul ca datele economice indica riscul ca deficitul bugetar sa depaseasca 7% din PIB in 2010 si ca reducerea cu 5% a costurilor de personal agreata cu FMI nu este suficienta, cerand astfel masuri suplimentare, precum eliminarea oricaror exceptii de la impozitare.

De asemenea, presedintele Basescu a cerut Guvernului sa remedieze rapid problemele de functionare la nivelul Agentiei Nationale de Integritate, dupa decizia CC, astfel incat sa nu existe pauze in activitatea institutiei, premierul Boc spunand ca este pregatit pentru o ordonanta de urgenta.

Basescu si Boc au avut o discutie privata de 15 minute

Inainte de intalnirea cu presedintele, membrii Guvernului s-au reunit, luni seara, pentru a stabili un punct de vedere unitar asupra problemelor aflate pe agenda discutiei.

Surse participante la aceasta reuniune au declarat agentiei MEDIAFAX, luni seara, ca premierul Emil Boc le-a transmis ministrilor ca va avea personal o discutie cu presedintele Traian Basescu privind revizuirea Constitutiei, iar subiectul nu a mai fost abordat in discutia cu membrii Cabinetului.

Inaintea intalnirii de la Cotroceni cu ministrii, presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au avut o discutie privata de aproximativ 15 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here