Udrea: Daca Guvernul nu reduce salariile si pensiile, de la 1 ianuarie risca sa nu mai fie platite

0
571
udrea

udreaMinistrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a afirmat joi, la Targoviste, ca in cazul in care Guvernul nu va aplica masurile de reducere a salariilor cu 25 la suta si a pensiilor cu 15 la suta este posibil ca de la 1 ianuarie acestea sa nu mai fie platite din cauza lipsei fondurilor necesare.

 „Eu sper ca nu are PSD sanse la motiune. Sper ca parlamentarii care sustin Guvernul sa inteleaga ca nu este o masura care se ia cu usurinta, insa nu exista alternativa. noi, parte din Guvern, suntem parlamentari. si noi avem aceleasi greutati cand mergem in colegiu. Nu exista alte solutii. Ori facem asta acum, ori de la 1 ianuarie nu mai platim nici pensii, nici salarii”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Marti, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, declara, la dezbaterea motiunii simple a PNL, ca masurile de austeritate nu reprezinta o actiune impotriva poporuluisau a unui grup, ci o actiune in favoarea Romaniei si a poporului si, din acest punct de vedere, este cu constiinta curata.

El a spus ca nu doreste sa puna poporul roman, peste sase luni sau un an si sase luni, in situatia de a-i spune ca nu se pot plati pensiile si salariile si ca nu se poate finanta deficitul de 8,9,10, 12 miliarde de euro, pentru ca pietele s-au inchis pentru Romania si trebuie ca tara noastra sa traiasca din ceea ce produce.

„Nimeni nu si-ar asuma, in acest moment, riscul ca, dupa ce Romania este intr-o grava criza economica, sa intre intr-o criza sociala sau criza politica. Cred ca intelepciunea poporului si nu spaima il va face sa inteleaga ca nu este o actiune impotriva poporului roman, a unui grup din poporul roman, ci o actiune in favoarea Romaniei si a poporului roman si, din acest punct de vedere, am constiinta curata”, a afirmat Vladescu.

PSD va depune doua motiuni de cenzura pentru ca Guvernul va recurge de doua ori la procedura angajarii raspunderii in Parlament pentru reducerile de pensii si de salarii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan, purtator de cuvant al formatiunii. Acesta a mai precizat ca motiunile vor fi initiate de PSD si vor avea trei anexe, cu masurile alternative propuse de PSD, PNL si, respectiv, PC.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament asupra proiectelor de lege privind masurile de austeritate – unul privind „unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar” si cel de-al doilea privind „stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor” – luni, la ora 16.00 si ora 17.00, a anuntat presedintele Senatului, Mircea Geoana, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite la care a participat premierul Emil Boc. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here