Tu stii care este reteta deliciosului ostropel de pui, deliciul copilariei?

0
993

Una dintre cele mai apreciate retete de catre gospodine, pentru ca se face usor si nu necesita multe ingrediente, dar si de membrii familiei, pentru ca este gustoasa si le aminteste de copilaria petrecuta la tara, la bunici, este cea de ostropel.

 

Ostropelul de pui este un fel de mancare muntenesc cu o aroma deosebita, este o mancare usoara si cu putine calorii, iar daca se foloseste carne de buna calitate, cu siguranta ca este si sanatoasa.

 

Exista mai multe retete pentru un ostropel de pui delicios, dar si mai multe variante de preparare. In fond, gospodinele trebuie sa aiba in vedere faptul ca ostropelul de pui reprezinta bucati de carne de pui scaldate intr-un sos delicios pe care il pot consuma cu paine sau cu mamaliga.

 

 

Ingrediente pentru a prepara cel mai delicios ostropel de pui

Inainte de a prepara acest fel de mancare, gospodinele trebuie sa se asigure ca au ales carne de cea mai buna calitate, carne de pui crescuti natural, in cele mai bune conditii, carne neinjectata cu diferite substante daunatoare. Carnea de pui La Provincia se dovedeste a fi cea mai buna alegere in acest sens.

 

Asadar, pentru a prepara o cantitate de ostropel de pui care sa ajunga pentru intreaga familie, este nevoie de urmatoarele ingrediente: un pachet cu 7 sau 8 copanele de pui cu os si piele La Provincia, jumatate de kilogram de rosii proaspete sau o conserva de suc de rosii sau rosii in suc propriu, doua cepe medii, doua capatani de usturoi, cateva foi de dafin, putin cimbru, 3-4 linguri de ulei, o legatura de patrunjel, un pahar de vin alb sec, un pahar de supa de pui, sare si piper.

 

 

Mod de preparare ostropel de pui

Ostropelul de pui nu necesita mult timp de preparare, fiind un fel de mancare extrem de simplu si rapid. Reteta traditionala a ostropelului de pui necesita varianta naturala a ingredientelor anterior enumerate.

Primul pas este pregatirea ingredientelor.

 

Se taie cepele in cubulete cat mai mici, se curata usturoiul si se taie in felii. Gospodinele vor opri cativa catei de usturoi pe care ii vor pisa. Copanelele de pui La Provincia se spala, se curata bine si se tapeaza cu un servet uscat, astfel incat sa fie pregatite pentru prajit.

 

Intre timp, se toaca legatura de patrunjel si se pregateste zeama de la supa de pui. Rosiile se prajesc pe toate partile intr-o tigaie fara ulei, apoi se lasa la racit si se decojesc. Acestea se dau pe razatoare sau prin blender.

 

Separat se incalzeste uleiul la foc moderat, se adauga pulpele, se adauga ceapa si usturoiul feliat si se lasa vreme de 10 minute pe foc, astfel incat pulpele sa se rumeneasca si ceapa sa capete un aspect sticlos. Se adauga vinul si se mai lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul si ramane aroma.

 

Peste ostropelul de pui se adauga supa de pui si rosiile, se acopera cratita si se lasa totul la fiert 30 de minute. La jumatatea timpului de fierbere de adauga foile de dafin, cimbrul, condimentele si usturoiul pisat, iar la final se completeaza cu patrunjelul tocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here