„Trofeul de excelenta” al CCIB , decernat ambasadorului Statului Israel in Romania

0
497

In prezenta membrilor Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, a oferit Trofeul de excelenta al CCIB si insigna de aur, impreuna cu brevetul aferent acestora Excelentei Sale Dan Ben-Eliezer, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Statului Israel in Romania, aflat la finalul unui mandat de cinci ani in tara noastra.

„Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer primeste nu doar intreaga noastra recunostinta pentru implicarea sa activa, in perioada petrecuta in tara noastra, in promovarea schimburilor comerciale, a cooperarii economice romano-israeliene, precum si a relatiilor dintre institutiile camerale din cele doua tari, ci si multumiri sincere pentru deschiderea aratata Camerei bucurestene si sprijinul constant acordat proiectelor acesteia”, a afirmat cu acest prilej presedintele CCIB.

„Sunt onorat sa primesc acest trofeu de excelenta. Mandatul meu in Romania a fost marcat de satisfactii atat pe plan profesional, cat si personal. A fost un privilegiu sa activez aici”, a declarat ambasadorul Statului Israel. in ceea ce priveste relatiile bilaterale, Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer a subliniat ca pe fondul complementaritatii celor doua economii, al prieteniei traditionale romano-israeliene si al apropierii geografice, exista oportunitati de afaceri remarcabile si un potential de cooperare semnificativ. „Cred in pasi concreti si centrati pe proiecte clare”. in opinia ambasadorului Statului Israel, un program anual de misiuni economice specializate, axate pe vizite de lucru, schimb de bune practici, intalniri B2B, dar si cu autoritatile, realizate cu sprijinul corpului diplomatic poate sta la baza concretizarii unor proiecte relevante pentru ambele parti.

„Diplomatia paralela a camerelor de comert este o arma foarte puternica in mana oamenilor de afaceri. Prin proiectele realizate se fac pasi concreti in diplomatia clasica. Acest tip de diplomatie este cu atat mai eficienta cu cat se realizeaza impreuna cu diplomatia oficiala. in cazul nostru, am avut relatii deosebite cu ES Dan Ben-Eliezer, un exemplu pentru corpul diplomatic, prin prisma contactelor pe care le-a construit in Romania, a calitatilor sale umane si a disponibilitatii de dialog”, a declarat dr. Aurel Vainer, vicepresedinte al Camerei bucurestene, deputat in Parlamentul Romaniei si presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER).

Pana in prezent, trofeul de excelenta al CCIB a mai fost acordat ES Huo Yuzhen, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Populare Chineze pentru eforturile depuse, pe parcursul mandatului in tara noastra, incheiat in luna ianuarie 2015, in vederea dezvoltarii relatiilor economice si comerciale romano-chineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here