Traseul probabil al norului radioactiv de la Fukushima

0
596

Norul radioactiv provenind de la centrala nipona Fukushima probabil se va deplasa pe deasupra Oceanului Pacific, ar ajunge joi in insulele Aleutine si vineri seara in California, conform unei prognoze realizate de Natiunile Unite, scrie editia online a ziarului New York Times.

Potrivit expertilor, nivelul radiatiilor se va diminua pe parcurs si va avea, in cel mai rau caz, efecte foarte mici in Statele Unite. Spre exemplu, norii radioactivi emanati de la Cernobil in 1986 au ajuns in Statele Unite dupa zece zile, nivelul radioactivitatii fiind la cote minime.

Prognoza este realizata de Organizatia Tratatului pentru Interzicerea Testelor, subordonata Natiunilor Unite si avand sediul la Viena. Studiul nu ofera informatii despre actualul nivel al radiatiilor, ci doar despre probabila deplasare a norului radioactiv.

Prognoza ia in considerare actualele informatii despre viteza si directia rafalelor de vant din Pacific.

Duminica, Comisia de Reglementare din SUA daduse asigurari ca „nu se vor inregistra „efecte daunatoare sanatatii” din cauza norilor radioactivi provenind din Japonia, dat fiind ca intre cele doua tari sunt mii de kilometri. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here