Transportarea fluidelor in industria alimentara – care sunt cele mai eficiente solutii?

0
1106

Traim intr-o societate dependenta de diverse aplicatii, fara de care bunul mers in diversele domenii precum cel alimentar ar fi cu mult ingreunat. La randul lor toate aceste aplicatii nu ar putea functiona fara ajutorul unor piese de automatizari corespunzatoare, fiind esentiale in cazul fiecareia in parte. Un exemplu in acest sens il reprezinta gama de furtune pe care aplicatiile le utilizeaza in procesele desfasurate, dar mai ales a celor ce se confectioneaza special in anumite scopuri, printre care asigurarea unui randament optim cand se impune transportarea de substante abrazive, chimice s.a.m.d.

tehnovest.ro

tehnovest.ro

La capitolul furtune, dar si cand vine vorba despre o mare diversitate de piese responsabile de functionarea impecabila a diverselor aplicatii din sectoare de activitate vaste, TehnoVest Automatizari isi intampina clientii cu cele mai potrivite solutii. Magazinul online Tehnovest.ro este unul dintre cei mai mari distribuitori de furtune de la nivelul tarii, alaturi de cuple, cilindri, regulatoare etc.

Furtunele sunt responsabile de transportarea in cele mai bune conditii de siguranta a fluidelor si diverselor substante cu caracteristici distincte.

Importanta furtunelor alimentare si utilitatea lor

Categoria furtunelor dedicate sectorului alimentar are rol esential in aplicatiile specifice utilizate. In functie de cerintele la care trebuie sa raspunda si a criteriilor de functionare, acestea se impart in mai multe subcategorii, incepand de la cele confectionate din plastic si cauciuc, pana la cele din PVC cu sau fara spira.

Deseori situatia impune crearea unor conditii excelente pentru transportarea de substante cu un continut ridicat de grasime, alteori de alcool in concentratie mare. Selectarea furtunului alimentar se face intotdeauna dupa aplicatia ce il va intrebuinta. Uneori situatia impune absorbtia si refularea, alaturi de o flexibilitate crescuta, dar si multifunctionalitate si rezistenta sporita la socuri. La toate acestea, numai un furtun special alimentar va raspunde corespunzator.

Cunoasterea unor detalii precum rezistenta pe care trebuie sa o prezinte la anumite substante chimice, concentratia lor, calitatea necesara trebuie cunoscute de cumparator pentru a primi ajutorul necesar. Numai astfel acesta va avea garantia ca a investit in furtunul corect pentru controlul eficient al fluidelor.

De asemenea, este important sa se cunoasca si informatii precum necesitatea ca furtunul sa prezinte calitate alimentara, sa se preteze pentru anumite tipuri de lichide, poate pentru transferul de pulberi sau de apa industriala.

Aceasta gama include in general modele cu perete transparent, astfel ca utilizatorul sa observe lichidele ce vor circula prin acestea. Sunt folosite anumite furtune si in agricultura, constructii etc. Aici intra modelele multifunctionale.

Cumparatorul trebuie sa se orienteze mereu dupa produse de calitate, fara exceptie. Mai ales cand se doreste achizitionare unui furtun din PVC multifunctional trebuie o atentie sporita, acesta fiind dedicat unei arii vaste de aplicatii, in transportarea de apa, aer, faina, lichide diverse, cereale, zahar, grau si alte substante abrazive. Este o cerinta valabila si in ceea ce priveste furtunele rezistente la vacuum si presiune, acestea trebuind sa raspunda cu succes unor cerinte de acest fel, pentru a nu prezenta risc de accidentare.

In cazul unor aplicatii nu trebuie eliminata posibilitatea ca substantele ce se transporta sa prezinte descarcari electrostatice – acestea vor necesita un furtun special, simplul model din PVC nefiind suficient. Cele cu fir antistatic incorporat sunt potrivite pentru ca previn descarcarile respective.

Cert este faptul ca fiecare cumparator trebuie sa aleaga responsabil furtunul pentru a nu influenta sau impiedica transportarea adecvata. Cei interesati gasesc pe tehnovest.ro o varietate de modele, dedicate atat domeniului alimentar cu ramurile specifice, cat si aplicatiilor din alte sectoare de activit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here