Topul National al firmelor private din Romania

0
758

In data de 04 Noiembrie 2011, la Palatul Parlamentului, sala A. I. Cuza, Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) si Fondul Roman de Contragarantare au organizat cea de a XIX-a editie a TOPULUI NATIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMANIA.

Partenerul oficial al evenimentului a fost Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), iar partenerul principal ING – Asigurari de viata.
La eveniment a participat Dna Joanna Drake, Director departament IMM-uri si intreprenoriat, DG Intreprinderi si Industrie, Comisia Europeana.

Festivitatea de premiere a celor mai performante societati comerciale private a fost precedata, cu incepere de la orele 09:15, la sala Drepturilor Omului, de Masa rotunda cu tema „Dezvoltarea sectorului de IMM-uri din Romania pe baza prevederilor Strategiei UE 2020”, la care au participat:
reprezentanti ai Guvernului, ministerelor, agentiilor si institutiilor guvernamentale;
reprezentanti ai partenerilor sociali – organizatii patronale si sindicale reprezentative la nivel national;
reprezentantii ai IMM-urilor.

Printre personalitatile care au avut interventii cu prilejul festivitatii de premiere a intreprinzatorilor in cadrul celei de-a XIX-a editii a Topulului National al Firmelor Private din Romania s-au  numarat:
Domnul Gheorghe Ialomitianu, Ministru, Ministerul Finantelor Publice;
Doamna Andreea Paul (Vass), Consilier de Stat al Primului Ministru;
Domnul Cristian Haiduc, Presedinte, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri;
Domnul George Constantin Paunescu – Presedinte, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania – ACPR;
Domnul Aurel saramet, Presedinte, Fondul National de Garantarea Creditelor pentru IMM-uri;
Domnul Ioan Hidegcuti, Presedinte, Fondul Roman de Contragarantare;
Domnul Marin Toma, Presedinte, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania;
Domnul Ovidiu Nicolescu – Presedinte CNIPMMR
Vicepresedinti si membri CNIPMMR.

Cu prilejul acestei editii a Topului National al Firmelor Private din Romania, Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat o ampla consultare a intreprinzatorilor, in vederea stabilirii celor 10 prioritati majore ale mediului de afaceri pentru anul 2012. Consultarea a avut loc sub forma unui referendum in randul participantilor la eveniment, reprezentand cele mai performante intreprinderi din Romania raspunzand in total un numar de 231 societati comerciale, care au evidentiat urmatoarele 5 prioritati pentru mediul de afaceri:
Simplificarea si accelerarea absorbtiei fondurilor structurale, inclusiv prin marirea prefinantarilor
Reducerea fiscalitatii, in special privind forta de munca
Cresterea accesului IMM-urilor la credite si instituirea, potrivit practicii europene, a mediatorul de credite pentru IMM-uri, la nivelul fiecarui judet, pentru oferirea de solutii de obtinere a unei finantari de la banci si sesizarea Guvernului in cazul problemelor
Relansarea procesului investitional, prin modificarea si completarea O.U.G. nr. 85/2008 privind stimularea investitiilor, aprobata prin Legea nr. 78/2009, precum si prin imbunatatirea cadrului legal privind schemele de ajutor de stat, cu modificarea criteriilor de acordare pentru a le face mai accesibile IMM-urilor
Instituirea obligativitatii pentru marile lanturi de magazine de a asigura un spatiu minim de desfacere (30%) pentru  prezentarea si comercializarea produselor traditionale si locale realizate de IMM-uri, inclusiv micii agricultori si mestesugari din Romania.

Partenerii media ai evenimentului au fost urmatorii: Avocatnet.ro, Anunt Exclusiv, Apulum 94, Banknews.ro, Business24.ro, Business Adviser, Business Point, Bursa, Business Woman Magazine, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, Clubafaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, Comunicatemedia.ro, Curierul National, Ecomunicate.ro, Efin.ro, Economistul, Euractiv.ro, Finantare.ro, Hotnews.ro, www.immromania.ro, Manager.ro, Managementulproiectelor.ro, Media Bloc, Nastratin, Newschannel.ro, Smartfinancial.ro, Spin Media, The Money Channel, Money Consulting, money.ro, Wallstreet.ro, ziare.com.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here