TOP tendințe globale în sănătate pentru anul 2019

0
1350

Mercer Marsh Benefits:
TOP tendințe globale în sănătate pentru anul 2019

 

București, 25 februarie 2019: Mercer Marsh Benefits a identificattendințeleglobale care vor marca serviciile medicale pe parcursul anului 2019, cuimpact diferit la nivelul fiecărei țări.

 

Presiunea inflației medicale, noile generații care intră în câmpul muncii cu aspirații diferite, alături de nevoia unor soluții inovative de gestionare a informațiilor medicale sunt doar câteva dintre caracteristicile surprinse pe parcursul anului trecut și care se vor manifesta și în cursul acestui an, la nivel global, în domeniul sănătății.

 

Analiza informațiilor medicale, inflația medicalăși integrarea serviciilor de sănătate în pachete relevante de beneficii pe care angajatorii le acordă angajațilorsunt aspecte cu impact și în România.

 

Serviciile de sănătate acoperite de o asigurare privată reprezintă una dintre componentele din ce în ce mai solicitate de angajați în pachetele de beneficii oferite de angajatori. În prezent, în România sunt peste 350.000 de angajați acoperiți de o asigurare privată de sănătate oferită de angajatorul lor.

 

Piața locală a asigurărilor de sănătate a crescut de peste 6 ori în ultimii 10 ani, sursa creșterii fiind reprezentată, în principal, de programele de asigurare de sănătate implementate la nivelul companiilor de către angajatorii care aleg să ofere asigurarea de sănătate ca beneficiu pentru angajați.

 

Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits Romania:

Apreciez că, din prespectiva asigurărilor private de sănătate, anul 2019 va marca accentuarea unui caracter dual al acestei piețe. Remarcăm deopotrivă caracteristicile unei piețe emergente, în plină dezvoltare: dorința tot mai mare a angajatorilor care doresc să includă asigurările de sănătate în pachetele de beneficii se întâlnește cu apetitul asigurătorilor pentru cotă de piață. De aici și creșterea ultimilor ani.La aceasta, se adaugă o caracteristică pe care o întâlnim în piețe deja mature: în România, asiguratorii si angajatorii care au implementat programe de beneficii fundamentate pe asigurări de sănătate caută soluții pentru păstrarea sub control a costurilor șipentru optimizarea consumului de servicii acoperite de asigurările medicale.

Acest caracter dualal pieței se va accentua, în acest an, în contextul creșterii apetitului pentru asigurări private dar și ținând cont de inflația medicală în creștere. Tocmai aceste lucruri accentuează rolul consultanței atât în implementarea inițială programelor de beneficii dar și în optimizarea acestora post implementare.

 

Care sunttendințeleidentificate de Mercer Marsh Benefits, la nivel global?

 

  1. Inteligența Artificială transformă relația medic-pacient

Tendință 2018: Dezvoltarea inteligenței artificiale (AI) și evoluția tehnologică în domenii precum radiologia, monitorizarea pacienților, inovarea în descoperirea de noi tipuri de medicamente alături de testarea în genetică, robotică și realitate virtuală.

Tendință 2019: Ne așteptăm la mai multe transformări urmare a interacțiunii combinate digital+uman.Dezvoltarea inteligenței artificiale va redefini relația medic-pacient.

  1. Implementareaunornoisoluții de gestionare a informațiilormedicale

Tendință 2018: 47% dintreasigurătoriindicau, la nivel global, sistemele de analiză a datelor ca fiindprioritatestrategică. Cu toateacestea, reglementărileînmateriamodului de utilizare a datelorcâtșiabsențadatelor de calitate, la nivelglobal,reprezintăprovocărimajoreînanalizainformațiilormedicale.

Tendință 2019: Ne așteptăm ca asigurătoriișialțifurnizorisăapară cu soluțiiinovativeșinoi alternativeîn zona analizeiinformațiilormedicale.

  1. Inflațiamedicalăesteîncreștere

Tendință 2018: valoareamedie a inflațieimedicale, la nivel global, a fost de 9,1% înanul 2018. Nivelulconsemnatdepășește de 3 ori rata inflațieieconomice.Celmai mare impact încreștereainflațieimedicale l-au avut, în 2018, medicamentelepentrutratareamigrenelor, tratamentulafecțiunilorcanceroaseși al bolilorautoimune.

Tendință 2019: 50% dintreasigurătorise așteaptă ca rata inflațieimedicalesăcreascășiînacest an.

  1. Sănătatea mintală devine o problemă serioasă

Tendință 2018: tot maimulțispecialiștirecunoscfaptulcăsănătateamintală se corelează cu alteaspecte ale sănătății; societateașiautoritățilerecunosc tot maimultimportanțapreveniriișitratăriiproblemelor de sănătatemintală.

Tendință 2019: Ne așteptăm ca soluțiiledigitalesăreducăbariereleînaceastăzonă (princomportamentul digital cognitive sauterapia sub forma e-terapiei).

  1. Beneficiile: accent pe personalizare și digitalizare

Tendință 2018: Angajații așteaptă beneficii personalizate, sprijin în orice moment, iar companiile care au o abordare bazată pe evoluția tehnologică și inovație reușească să implementeze cu succes programe de well-being, iar efectul lor să fie maxim.

Tendință 2019: Asistăm la integrarea mai multor platforme ale furnizorilor de servicii pentru a oferi servicii personalizate, digitale și, mai ales, flexibile, atât pentru angajați cât și pentru familiile acestora.

 

 

Despre Mercer Marsh Benefits în România

 

Mercer este o companie globală de consultanţă în sănătate, remunerație și cariere și este prezentă pe piaţa din România sub forma parteneriatului Mercer Marsh Benefits prin intermediul căruia, clienții au la dispoziție o singură sursă de gestionare a costurilor, riscurilor și a complexității beneficiilor acordate angajaților. Rețeaua reprezintă o asocierea birourilor locale Mercer și Marsh din întreaga lume.

 

Despre Mercer

Mercer îşi sprijină clienţii din întreaga lume să îmbunătăţească sănătatea, remuneraţia şi performanţa celei mai importante resurse – cea umană. Mercer are peste 20.000 de angajaţi în peste 40 de ţări, având operațiuni în mai mult de 130 de țări. Mercer este parte din Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), o echipă globală de companii de servicii profesionale care oferă clienţilor recomandări şi soluţii în materie de riscuri, strategii şi capital. Cu peste 57.000 de angajaţi în întreaga lume şi venituri anuale de peste 13 miliarde $, Marsh & McLennan Companies este de asemenea societatea mamă a Marsh, lider global în brokerajul  în asigurări și consultanței de risc, Guy Carpenter, lider specialist in risc si reasigurari si Oliver Wyman, lider consultant de management. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.mercer.com și urmăriţi Mercer pe Twitter @MercerInsights.

 

Despre Marsh

Marsh este lider global în brokerajul de asigurări și în dezvoltarea de soluții inovative de management al riscului. Cei peste 30.000 de colegi din Marsh acordă consultanță companiilor de toate dimensiunile din peste 130 de țări. Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de peste 14 miliarde USD și peste 65.000 de colegi la nivel global, MMC își sprijină clienții să evolueze prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează. Alături de Marsh, MMC este compania mamă a Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman.

Urmăriți Marsh pe Twitter @MarshGlobal; LinkedIn; Facebook; și YouTube sau abonați-vă la BRINK.

 

Despre Marsh & McLennan Companies

 

Marsh & McLennan (NYSE: MMC) este lider global în domeniul serviciilor profesioniste de management de risc, strategie și resurse umane. Compania are aproape 65.000 de angajați care consiliază clienți din peste 130 de țări. Cu venituri anuale de peste 14 miliarde USD, Marsh&McLennan își sprijină clienții să evolueze într-un mediu dinamic și complex, prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează. Marsh acordă consultanță în domeniul brokerajului de asigurări și al soluțiilor inovative de management al riscului. Guy Carpenter  dezvoltă strategii cu privire la riscuri avansate, reasigurări  și capital. Acestea sprijină clienții să se dezvolte în mod profitabil și să fructifice oportunitățile. Mercerfurnizează consultanță și soluții fundamentate pe tehnologie care sprijină organizațiile să răspundă nevoilor forței de muncă în permanentă schimbare.  Oliver Wyman este consultant strategic, economic și de imagine pentru clienți atât din domeniul privat cât și din sectorul public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here