TOP BIROURI IN TARA 2015: Pe primele trei locuri se afla Iasi, Timisoara si Craiova

0
1141
birouri-cladire

In 2015, volumul tranzactiilor de inchiriere de birouri in afara Capitalei a crescut la o suprafata totala de 49.661 mp, cu 32% mai mult decât in 2014.

Vedete au fost orasele Iasi si Timisoara, acolo unde ESOP Consulting a intermediat doua mari tranzactii anul trecut: un spatiu de circa 4.000 mp pentru compania Hella, in Timisoara si un spatiu de birouri de circa 1.000 mp pentru Cegeka, in Iasi.

„Exista un tandem fericit care face posibila dezvoltarea pietei de birouri din marile orase ale României – cererea de forta de munca a companiilor IT&C si de outsourcing si cresterea ofertei de calitate a spatiilor de birouri, in cladiri noi, la standarde internationale.
România se afla pe locul doi in topul Tehnologia CE Fast 50 top Deloitte, dupa Polonia si acest lucru se materializeaza intr-un interes din ce in mai mare al investitorilor pentru piata de munca din România si implicit pentru acomodarea ei, nu doar in Capitala, ci in toate marile centre universitare.
ESOP a urmarit indeaproape acest trend si raspunde cererii de spatii din tara, având ca rezultate doua mari tranzactii de birouri in 2015 – inchirierea unei suprafete de 4.000 mp, in complexul City Business Center din Timisoara si a unei suprafete de 1.000 mp catre Cegeka in Palas din Iasi”, afirma Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre chiriasii din T4 2015 care au optat pentru Iasi: Cegeka si Centric IT Solutions

Printre marii chiriasi de spatii de birouri care si-au indreptat atentia spre alte centre universitare, in afara Capitalei, in ultimul trimestru din 2015 se numara CEGEKA, care a inchiriat un spatiu de circa 1.000 mp la Iasi, prin compania noastra ESOP Consulting si Centric IT Solutions care a inchiriat 1.700 mp tot in Iasi. Tot in aceasta perioada, WeLocalize a inchiriat un spatiu de birouri de 600 mp iar OSF o suprafata de 550 mp de birouri in Cluj Napoca.

Lor li se alatura si alte mari companii care au inchiriat birouri in primele noua luni din 2015, precum Xerox (in Iasi), Accenture Services (in Iasi, dar si in Timisoara), Hella (in Timisoara), Amazon (in Iasi), Bitdefender (Iasi), Unicredit (Iasi) si Ness ( in Timisoara).

Cladirile de birouri in care s-au tranzactionat spatii mari in 2015 in tara au fost Palas si Unites Business Center 3 din Iasi, City Business Center si UBC Open Ville din Timisoara, Cluj Business Center si The Office din Cluj-Napoca.

„in 2016, trendul se va pastra, interesul pentru forta de munca din afara Capitalei va fi la fel de mare, iar acest val de firme multinationale si de companiile românesti mari care vor alege orasele secundare va duce la intarirea increderii investitorilor imobiliari in piata de birouri din aceste localitati. Ca urmare, estimam ca in acest an calitatea cladirilor noi din Timisoara, Cluj Napoca, Iasi si stabilitatea acestui business local va atrage si mai multi investitori imobiliari internationali, gen NEPI (care are deja acum investitii la Timisoara si Cluj, iar pe termen lung le vor urma exemplu si locurile urmatoare din topul oraselor cu tranzactii de birouri – pietele secundare precum Craiova sau Brasov”, completeaza Alexandru Petrescu de la ESOP Consulting l CORFAC International

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here