Igor Tikhonov este noul presedinte de la Berarii Romaniei

0
744

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au ales in functia de Presedinte pe Igor Tikhonov, Presedinte al Ursus Breweries. incepand cu luna ianuarie, Igor Tikhonov a preluat aceasta functie de la Lucian Ghinea, Presedinte al Bergenbier SA, care a reprezentat Asociatia in aceeasi calitate pe parcursul anului trecut.

”Am fost profund onorat de propunerea primita din partea partenerilor din organizatia Berarii Romaniei de a prelua presedintia Asociatiei incepand din ianuarie.”, a declarat Igor Tikhonov. “Anul 2016 aduce un context diferit pentru piata berii, in care trendul pozitiv inregistrat anul trecut sper sa poata fi sustinut mai departe. Avand suportul tuturor partenerilor din Asociatie, imi propun sa continui proiectele initiate de predecesorii mei si sa lansez altele noi, menite sa dezvolte mai departe cultura berii in Romania. Berea trebuie sa ramana un element cheie, atat in generarea de crestere economica, cat si in completarea momentelor placute pe care le petrecem alaturi de cei dragi”, a adaugat Igor Tikhonov.

Definit de o productie locala de peste 97%, de zero evaziune fiscala pe lantul de productie si de o pondere de 70% a ingredientelor naturale provenite din resurse locale, sectorul berii este un stimul important pentru economia Romaniei. Principala bautura a romanilor atunci cand iau masa si savurata de 1 din 2 adulti pe perioada verii, berea face parte in mod cert din viata de zi cu zi a romanilor.

„Vreau sa ii multumesc domnului Lucian Ghinea, Presedintele Asociatiei in 2015, pentru contributia sustinuta la realizarea cu succes a proiectelor Berarilor Romaniei. 2015 s-a dovedit a fi inca un an cu multe provocari pentru pentru sectorul berii, in care Asociatia a jucat un rol major in initierea unor demersuri reprezentative pentru intreaga industrie a berii. Suntem bucurosi sa il avem alaturi de noi pe domnul Igor Tikhonov, in pozitia de Presedinte, pe parcursul unui an in care speram ca noul context fiscal sa asigure o evolutie pozitiva pietei berii. Știm deja ca 1 din 2 romani cred ca berea are darul de a aduce oamenii dragi impreuna, asa ca ne dorim ca 2016 sa creeze mai multe ocazii tuturor pentru a sarbatori, in compania unui pahar de bere”, a declarat Constantin Bratu, General Manager al Asociatiei Berarii Romaniei.

Igor Tikhonov este in prezent Presedinte al Ursus Breweries, subsidiara locala a SABMiller. El s-a alaturat SABMiller in 2001, iar de atunci a ocupat mai multe functii manageriale, in departamentele comercial si de strategie, si a detinut functii de conducere in cadrul unor piete cum sunt: Rusia, Ucraina si Slovacia, in ultimii doi ani aflandu-se la conducerea operatiunilor din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here