Timp de o luna autoritatile de management MFE vor avea intalniri zilnice cu beneficiarii

0
687

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) lanseaza, intre 25 mai – 1 iulie, „luna de foc”, perioada in care autoritatile de management se vor intalni zilnic cu beneficiarii de fonduri europene in vederea imbunatatirii proceselor gestionate de catre Organismele Intermediare si AM-uri, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat MFE, in „luna de foc” care se va desfasura in perioada 25 mai – 1 iulie toate autoritatile de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene si-au planificat intalniri zilnice cu beneficiarii, la solicitarea ministrului Marius Nica.

„Vreau ca AM-urile din cadrul MFE sa acorde o atentie deosebita pe tot parcursul unui an dar, cu precadere, in aceasta perioada, intalnirilor cu beneficiarii. La inceputul lui iulie trebuie sa avem o radiografie clara a fiecarui domeniu in parte, pentru ca imi doresc sa venim in continuare in sprijinul beneficiarilor, sa optimizam astfel procedurile referitoare la evaluare, selectie, contractare, implementare, monitorizare si plata a proiectelor, sa corectam lucrurile acolo unde este cazul. Toata luna iunie va fi destinata dialogului cu beneficiarul, atat pentru proiectele din exercitiul financiar actual, 2007 – 2013, cat si pentru urmatorul, 2014 – 2020”, a declarat Marius Nica, citat in comunicat.

Aspectele semnalate de beneficiari in cadrul intalnirilor din aceasta perioada vor fi luate in considerare pentru imbunatatirea proceselor gestionate de catre Organismele Intermediare si de catre Autoritatea de Management aferente Programului, precizeaza MFE.

„Trebuie sa constientizam cu totii, oricat de solicitant ar fi, ca anul 2015 este unul foarte important pentru Romania. Am stabilit la ultima intrevedere cu doamna comisar Corina Cretu ca autoritatile romane trebuie sa intreprinda toate demersurile necesare pentru ca Programul Operational Infrastructura Mare sa fie aprobat la Bruxelles in luna iunie. in cadrul aceleiasi luni, dorim sa transmitem Comisiei si lista proiectelor aferente perioadei 2007 – 2013 pe care dorim sa le fazam. Este important ca atat noi, cat si beneficiarii, sa intelegem ca munca depusa in toata aceasta perioada, pentru cresterea nivelului absorbtiei pe actualul cadru financiar, va avea rezultate pozitive daca lucram intens acum iar aceste rezultate se vor putea observa in a doua parte a anului 2015”, a explicat ministrul MFE.

Nica a spus ca fiecare beneficiar trebuie sa simta ca in cadrul Ministerului Fondurilor Europene gaseste „o usa deschisa atunci cand are nevoie de lamuriri, de la parteneri onesti, eficienti si cat se poate de cooperanti”.

Totodata, ministrul Fondurilor Europene a solicitat fiecarei autoritati de management in parte ca, la fiecare final de saptamana, sa se transmita catre MFE o concluzie a discutiilor dar si un set cu principalele probleme de solutionat in urma intalnirilor cu beneficiarii.

incepand cu 1 iulie, MFE pune la dispozitia beneficiarilor adresa de email [email protected] pentru orice sesizare si solicitare nesolutionata de catre autoritatea de management care s-a angajat initial sa o rezolve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here