tIMOn: Apartamente noi cu o valoare de peste 100 milioane euro, isi incep vanzarile in prima zi de targ

0
698

Editia de toamna a tIMOn incepe cu un stoc de 10.000 de locuinte noi, vechi sau in curs de finalizare, carora li se adauga astazi 1100 de unitati ‘proaspete’. Este vorba despre dezvoltatori straini si autohtoni, a caror investitie totalizata depaseste suma de 100 milioane € si care dau startul vanzarilor astazi, 16 octombrie 2014, in prima zi de targ.

Noile dezvoltari se gasesc in zonele Batistei, Tineretului, Pipera si bd. Ficusului, toate in capitala, si sunt destinate atat segmentului mediu cat si celui de lux. Intr-o piata deja stabilizata, observam diferente specifice de preturi de la o zona la alta. Astfel, pentru cele mai mici dintre locuintele din fiecare ansamblu, Adora Pipera are un pret de 47.400 €, The Park Tineretului 55.000 €, Ficusului Residence 109.300 € si Batistei Apartments 210.000 €.
“Suntem onorati ca acesti dezvoltatori au ales sa dea startul vanzarilor chiar la tIMOn. Sper sa consolidam, astfel, statutul tIMOn de Eveniment al pietei imobiliare, eveniment care a depasit demult statutul de simpla expozitie. In conditiile in care bancile au ales sa isi retraga finantarile acordate proiectelor imobiliare este de salutat orice investitie in domeniul rezidential, orice constructie de locuinte noi care sa contribuie la un fond de locuinte in care 90% este reprezentat de catre apartamente vechi construite in urma cu mai bine de 30 ani. In conditiile in cre bancile asteapta profituri uriase fara investitii minimale, dezvoltatorii imobiliari sunt cei care trebuie sa gaseasca solutii proprii de finantare si de proiectare a dezvoltarilor urbane astfel incat cumparatorii sa poata beneficia de locuinte visate la preturi accesibile. Faptul ca piata imobiliara nu a murit in ultimii ani este exclusiv meritul acestor dezvoltatori care se incapataneaza sa livreze locuinte noi in conditiile cautate de catre cumparatori.“ (Vlad Vlasceanu, director tIMOn)

Treci pe la tIMon: poti sa pleci cu bani acasa!
La targul imobiliar din Piata Constitutiei expozantii se intrec in oferte pentru clienti. Si pentru ca discounturile generoase sau locurile de parcare gratuite par sa nu mai fie suficiente pentru acestia, cativa expozanti ofera vizitatorilor…bani. Portalul titirez.ro are in stand “Masina de Bani” , in timp ce dezvoltatorul ansamblului Central Apartments Tineretului oferă o reducere de 5.000 de euro la apartamentele cu 2 si 3 camere iar cel al condominiului Central Garden Residence din strada Dogarilor ofera vouchere de 5000 € doar pentru vizitatorii targului. Disocunturi de cateva mii de euro sau in procente de pana la 10% ofera aproximativ jumatate dintre expozanti.

Romanul s-a nascut inventator: Cum sa locuiesti intr-o casa inteligenta, independent energetic, cu minime costuri de intretinere

Ca alternativa la sistemele clasice de intretinere a locuintei, mai multi tineri cercetatori romani, sub coordonarea unuia dintre cei mai apreciati inventatori din Romania, profesorul Ioan Stamatin, isi prezinta la tIMOn ultimele inventii care vizează îmbunătăţirea mediului din locuinţe şi surse alternative de energie.

Toate sistemele sunt gandite ca autosustenabile la autoalimentarea cu energie, avand functii de autoepurare pt aer si apa, dar si de autocuratare si, foarte important, de automonitorizare, insemnand ca interventia proprietarului casei in actiunile periodice de intretinere ar putea sa devina, in cativa ani, inexistenta.

Scannerul si imprimanta-minune

Pentru a sustine inovatiile din domeniul constructiilor, dar si pentru a da viata celor mai indraznete propuneri ale vizitatorilor targului in ceea ce priveste proiectarea si amenajarea de locuinte, Webgreen aduce in cadrul expozitiei cea mai mare imprimanta 3d din Romania. Imprimanta permite realizarea oricarui model, incepand cu machete de arhitectura pana la persoana obisnuita, care vrea sa inlocuiasca un bibelou spart.
Printarea 3D este deja folosita de NASA si are capacitatea incredibila de a realiza chiar si mecanisme perfect functionale, precum rulmenti.

Cea mai ieftina casa din targ este una mobila si costa 10.000€; este promovata sub denumirea ‘La Famiglia” de catre compania ATD si poate fi construita si in variant cu etaj, preturile putand ajunge pana la 30.000 €.
Cea mai scumpa locuinta din targ este o casa de 16 camere din zona Primaverii, promotorii acesteia sugerand utilizarea acesteia ca si spatii de birouri.

Editia a 25-a a tIMOn Targul Imobiliar National se desfasoara de joi 16 octombrie pana duminica 19 octombrie, in pavilioanele expozitionale din Piata Constitutiei din Bucuresti. Targul va fi deschis de joi pana sambata intre orele 10.00 si 20.00, iar duminica pana la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here